Angus McFife fra Gloryahmmer & Weiss

Angus McFife fra Gloryahmmer & Weiss

På årets Wacken Open Air fik vi en snak med de helt nye power metal kometer, Gloryhammer! 

Gloryhammer, med bl.a. Christoffer Bows fra Alestorm på keyboard, udgav sidste år deres andet album “Space 1992: Rise Of The Chaos Wizards”. Et album, der tager power metal til helt nye højder med sit gennemgående rum eventyr, i deres helt eget Intergalactic Space Metal univers!

På Wacken fik vi en snak med bandet’s sanger, helten Angus McFife aka Thomas Winkler.

I tager jo power metallen til helt nye højder. Hvem er Gloryhammer egentlig?

Vi har den gode helt, Angus McFife, som jo naturligvis er sangeren og altså derfor mig. Så har vi skurken og den onde, onde troldmand, Zargothrax, som kæmper imod helten. Det er Christoffer Bows på keyboard! Så har vi den barbariske kriger, the hootsman, James Cartwright på bas, og så endelig har vi to andre personer. Den ene er en ridder og den anden er en mystisk eneboer, som ingen rigtig kender. Det er meget mystisk!

Jeres album hedder “Space 1992: Rise Of The Chaos Wizards”. Hvad skete der egentlig i rummet i 1992?

Uha det er faktisk et rigtig godt spørgsmål! Det er altid svært at forklare. Kort fortalt: På det første album, blev den onde troldmand, Zargothrax, fanget i en klump af flydende is og så 1000 år efter kom hans Chaos Wizards, for at befri ham i 1992! Efter befrielsen ønsker Zargothrax ikke bare at være hersker over denne verden, men også hele universet! Han ønsker simpelthen at sætte universet i brand!

Haha og over 1 mio views senere på Youtube, med netop Gloryhammer nummeret “Univers On Fire” sidder vi så her på Wacken.

Haha ja, er det ikke utroligt? Jeg kunne ikke tro det. I begyndelsen tænkte jeg: uha, er det overhovedet en god idé, at lave en techno pop sang? Men i sidste ende var det jo en god idé.

Men altså i det lange løb, skal hele vores planet udslettes af den barbariske kriger, the hootsman, altså vores bassist. Simpelthen fordi den onde troldmand, vil åbne en portal her fra jorden, hvorfra en ond dæmon kan komme og destruere hele universet. Men hvis jorden er smadret, vil det aldrig blive muligt for Zargothrax, at åbne denne portal.

Hold da op! Jeg skal love for der sker en masse! Til denne dag, hvad har været den mest episke koncertoplevelse for Gloryhammer?

Vi har spillet en del festivaler. Bl.a. Sweden Rock, som er min personlige favorit. Så har vi spillet på Summer Breeze. Men der vi var uheldige. For da vi skulle spille blev vi ramt af en storm. Det var episk og brutalt! Så lige inden vi skulle op på scenen, måtte vi forlade det telt vi skulle spille i, i i hvert fald en time. Og folk måtte forlade området. En time efter blev vi hurtigt sendt op på scenen igen, men desværre var det kun under halvdelen af de fremmødte, der var mødt op inden stormen, som nåede at dukke op igen inden vi gik på.

Første gang jeg så jer, var i Berlin i 2015, da I var på tour med Stratovarius. Hvordan gik den tour?

Den var lang og god. Det var fedt at møde gutterne. De er fantastiske at rejse med. Selve koncerterne, var gode. Altså. Det var den første lange tour, hvor vi ikke var egentlige headlinere, mens som support for et gammelt ikonisk band. For mig personligt var det en herlig oplevelse.

Det virker som om, at power metallen i disse år er i rivende udvikling, med bands som jer og Twilight Force.

Altså, Twilight Force er det bedste band i verden netop nu! Haha.
De var også på Sweden Rock og det er simpelthen bare nogle herlige gutter.
Men i forhold til udvikling er det svært at sige. Det er sikkert det der trender lige nu.

Hvis du kunne vælge ét sted i hele universet, hvor du kunne spille en koncert, hvor skulle det så være?

På månen! Helt klart! Men det er svært at sige, for jeg kender ikke andre steder end planeten jorden. Så lige nu er planeten jorden det mest tiltrækkende. Men selvfølgelig, hvis du rent faktisk kunne spille et show på månen, så ville vi helt sikkert gerne gøre det!

Jeres musik trækker jo på alt lige fra heavy metal til eurodance. Hvad lytter du egentlig selv til?

Der er en masse inspirationer i Gloryhammer ja! Men for mig personligt, så lytter jeg til en masse klassisk fantasy musik. Jeg søger egentlig bare på “episk musik” på Youtube. Det er rigtig godt at øve sin vokal til. Nogle gange lytter jeg også til power metal. Men det er, overraskende nok, ikke så meget faktisk.

Hvad kan folk, der aldrig har set jer før forvente til et Gloryhammer show?

“HOOTS”!

Det afhænger af mange ting. Hvis vores bagage f.eks ikke bliver tabt i lufthavnen, som her på Wacken. Så kan man forvente et show med en rigtig Astral hammer! Og så har vi en prinsesse, der også er med på scenen og så en masse skinke! haha. Og så også en goblin, som jeg skal slå ihjel med min hammer!

Afslutningsvis stiller vi Angus McFife 5 hurtige:

Enhjørninger. Døde eller levende?
Døde!
Kaos eller fred?
Fred!
Power eller glory?
Power!
Eurodance eller metal?
Eurodance! Hahah!
Star Wars eller Startrek?
Star Wars!