delainNorge har deres black metal, Sverige har deres dødsmetal og Holland har deres symfoniske metal. Intet andet land har skabt så mange, af de såkaldte gotiske symfoniske metal bands, som Holland, og ét af dem er Delain, der i slutningen af august udgav deres 5. album “Moonbathers.” 

Hos Delain er der kun to oprindelige medlemmer tilbage fra truppen, der dannede bandet tilbage i år 2002. Det drejer sig om keyboardspiller, og tidligere Within Temptation medlem, Martijn Westerholt og den jazz-uddannede sangerinde Charlotte Wessels.

Dét sagt, så har det hollandske band, der spiller i Pumpehuset d 17/10, med “Moonbathers” udgivet et udmærket og ganske solidt pop metallisk album, uden at det fraviger meget fra den klassiske røde tråd i den symfoniske stilart.

Det her er altså et klassisk symfonisk metal udspil, der ikke bryder meget med traditionerne. Stor og pæn produktion, hvor bandet’s sans for de store, svulstige og, til tider, overdrevet melodiske omkvæd bliver gennembanket igen og igen, som man kender det fra bl.a. Within Temptation. Desværre er det ikke hver gang, at disse melodier rammer plet. Og når de ikke gør det, på numre som f.eks den ligegyldige “Pendulum” og den mindst lige så ligegyldige “Scandal”, bliver det en kedelig affære.

Netop Within Temptation må være bandet, som Delain, rent musikalsk, læner sig mest op ad på “Moonbathers”, eftersom deres lyd ikke er nær så storslået som Nightwish eller nær så brutal som Epica.

Derimod vinder albummet på dens stærke melodiske sange, som der altså er at finde på dette album. Det kunne f.eks være den super poppede “Suckerpunch,” den mere hårdslående åbner “Hands Of Gold”, den rockede “The Hurricane” og den storslåede ballade “Turn The Lights Out.”

Husk så, at Delain gæster Pumpehuset d 17/10 sammen med både Evergrey og Kobra and the Lotus!

Opsummering: Hollandske Delain bringer, med deres 5. udgivelse “Moonbathers,” ikke meget nyt på bordet til den symfoniske metalscene. Det er klassisk pop metal, hvor der er blevet arbejdet hårdt på, at få skrevet så stærke omkvæd som muligt. Det er en formel, der er blevet brugt, af efterhånden mange bands i deres stil.  På “Moonbathers” er det dog gået ganske godt for Delain, uden at der dog er kommet en virkelig stor musikalsk oplevelse ud af det.

Lyt specielt til: “Suckerpunch,”Hands Of Gold”, “The Hurricane” og “Turn The Lights Out.”

For fans af: Within Temptation, Nightwish, Sirenia og Epica

Delain – “Moonbathers” udgives via Napalm Records