Kvelertak. Foto: Henrik Moberg Jessen

Kvelertak. Foto: Henrik Moberg Jessen

De festglade nordmænd var kommet til Roskilde Festival! Og med sig havde de bragt sig en helt forfærdelig lyd.

Oppe i norge er der koldt. Der er mørkt. Og der er ikke så meget at lave, med mindre man lige kommer fra storbyerne. Kvelertak kommer fra Stavanger. Og deres mission er at bringe festen til os!

En af de absolut mest positive oplevelser ved dette års Roskidle Festival har været, at lyden til koncerterne stort set har været fejlfri over hele linjen, lige med undtagelse af Slayer-koncerten – og er der noget en anmelder gerne vil hakke ned på, så er det da lyden! Og med den indstilling skulle man heller ikke vente længe, før det lydmæssige fejlskud for alvor viste sit grimme ansigt.

Kvelertak entrerede den nydesignede og virkelig flotte Avalon-scene med deres 6 mand store band, og allerede fra første tone stod det klart, at lydmanden havde problemer med at vægte de 3 guitaristers lyd og flere steder under første halvdel af koncerten var der forvirring på scenen omkring udstyret. Og er der et band der udstråler ”fuck you” mentalitet, så er det da Kvelertak. Derfor var det store skår i glæden at se, at denne illusion skulle briste i en stor del af koncerten!

Teltet var ellers proppet med feststemt publikum, som desværre ikke kunne fastholdes helt indtil at lyden kom på plads. Vi fik ellers tidligt i sættet serveres hits som ”Blodtørst”, ”Mjød”, ”Evig Vandrer” og den nye ”Berserkr”, som for en stund fik festen op i gear!

Desværer kan en alt for flad første halvdel af koncerten ikke hive dem op på det sublime, som jeg ved, at de kan. De viste det også momentært på scenen, men mon ikke de kan tage revanche til efteråret?

7-penta

 

 

Alle billeder er taget af Henrik Moberg Jessen. Se flere her.