Black Breath. Foto: Henrik Moberg Jessen

Black Breath. Foto: Henrik Moberg Jessen

Boss HM-2 guitarpedalen har ikke levet forgæves!

De kære drenge hos Devilution coinede tilbage i 2012 udtrykket ”Entombedcore”, der dækker over en bølge af bands (primært produceret af Converge’s Kurt Ballou), der inkluderer All Pigs Must Die, Trap Them, Baptists og også Black Breath.

Det er lyden af svenskerdød fra 90’erne blandet med moderne dødsmetal og ultratung hardcore, og i et band som Black Breath finder man en langt tungere, ondere og dødsmetallisk udgave af genren. På deres seneste udgivelse ”Slaves Beyond Death” er der langt mere fokus på storladne dødsmetalhymner frem for tonsende hardcore. Om det så er godt eller skidt skal jeg ikke sige her, men altid fedt, at når et band bliver smidt i bås, at de så søger nye udfordringer og lydbilleder.

Pavilion teltet på Roakilde Festival var denne aften ikke særlig fyldt, men okay, det er vel efterhånden hvad man kan forvente af så forholdsvis små orkestre der spiller noget så obskurt som dødsmetal-hardcore. Men bandet indtog nonchelant scenen og satte i gang i de motorsavslydende riffs. Desværre skulle vi to-tre numre ind i koncerten før lyden blev høj nok – men så spillede det også bare max!

Black Breath var nemlig LIGE præcis det vi havde brug for, på det helt rigtige tidspunkt. Højt, larmende, tungt og beskidt! Specielt de langsommere og helt tunge trucker-riffs gik lige i nakkemusklerne! Specielt numrene ”Home Of The Grave”, ”The Flame”, “Feast Of The Damend” og ”Black Sin” gik lige i circle-pitten!

Frontmand Neil McAdams besidder et instrument som mange folk i hans felt burde være misundelig på! Specielt at høre ham bryde ud i hvad der lød som et 30-40 sekunders langt uafbrudt brøl var noget der fik folket til at huje og klappe! Han var også glad for at være i kontakt med publikum, og han sagde også de helt rigtige ting – han var dog nok lige lidt for længe om det hver gang… men okay, hele stemingen var meget nede på jorden, og da koncerten sluttede, fik han også velfortjente high fives foran barrieren ved scenen af de hungrende fans. En headlinerkoncert med disse gutter på et sted som Loppen, Stengade eller KB18 ville jeg ikke sige nej til!

8-penta

 

 

 

Alle billeder er taget af Henrik Moberg Jessen. Se flere her.