Soilwork. Live på Biblioteket 2016. Foto: Weiss

Soilwork. Live på Biblioteket 2016. Foto: Weiss

Det var ikke ligefrem stilheden der prægede Biblioteket i Københavns Nordvest kvarter, da Soilwork lagde vejen forbi som et led i deres “The Summer Majestic Tour.” 

Soilwork på et bibliotek. Ja så har man set det med. Jeg må indrømme, at jeg var spændt på at se hvad helvede dét nu var for noget. Men efter både KforKill og Aphyxion begge havde leveret deres bud på glimrende breakdown-fyldig opvarmning inden Soilwork, må jeg konstatere, at Bibliotekets koncertsal lyd- og pladsmæssigt fungerede helt perfekt til denne type af koncert.

Scenen var ca. på størrelse med Amager Bio og Pumpehuset’s store sal og da Soilwork gik på var der også blevet fyldt godt op i den overraskende pakkede sal. Overraskende fordi Soilwork ikke ligefrem er kendt for at være et godt liveband. Forventningerne fra undertegnedes side var faktisk utrolig lave inden koncertstart. Ikke midst pga. deres seneste koncert i Amager Bio, der virkelig ikke var noget at prale af rent musikalsk.

Men overraskelser har det jo med at ske. Og det må jeg sgu’ indrømme var tilfældet her. Soilwork gik til stålet med deres super melodiske melodød allerede fra start og virkede tændte på, at spille et relativt intimt show, på en ellers stort anlagt open air festival turné, der bl.a. så bandet på Sweden Rock Festival dagen efter koncerten i Danmark.

Mit største problem med Soilwork har altid været, at hvor de på plade plejer at brilliere, så kan de ikke levere det på samme måde live. Det skyldes ikke mindst Björn “Speed” Strid’s svingende live vokal. Men i Biblioteket, blev alt dette for en aften gjort til skamme. Vokalen sad lige i skabet og manden virkede klar på at give os en herlig oplevelse. Ja han var faktisk så tændt, at flere vredesudbrud rettet mod Copenhell og deres manglende booking af Soilwork til årets festival, blev pointeret op til flere gange. Jaja det virkede og fik da publikum på de forreste rækker til at brøle op.

Jeg tror nu, efter udfaldet af aftenens koncert, at Soilwork og bandet’s fans skal være glade for at de spillede i et mørkt og tætpakket lokale fremfor en tidlig eftermiddag på en vindblæst Hades scene. På biblioteket kom deres lydmæssigt krævende poppede lyd til deres fulde ret.

Fra starten gik med “The Ride Majestic” til seancen efter godt og vel en time og et kvarter sluttede med den klassiske “Stabbing the Drama” var Soilwork denne aften en glimrende oplevelse.

En oplevelse der dog blev bremset af Bibliotekets forfærdelige udluftning, eller ja mangel på samme. Selvom det er en højenergisk metalkoncert, så var der altså, alt, alt for varmt. Så varmt at det til tider faktisk gjorde det umuligt at nyde koncerten til fulde, medmindre man naturligvis var en blandt de 10 mennesker der konstant havde gang i moshpitten.

Varmen var den største udfordring denne aften og hvis Biblioteket fremadrettet skal bruges til metalkoncerter igen, som jeg helt bestemt mener det skal, så skal udluftningen forbedres betydeligt. Ellers er det ikke til at holde ud.

8-penta