diamond_headMed 7 albums i en karriere på godt og vel 40 år, vil det måske være en overdrivelse at sige, at det engelske NWOBHM band Diamond Head har været produktive.
Men om ikke andet er bandet efter 9 års pause langt om længe klar med deres 7. studiealbum. Et album der har fået den simple titel “Diamond Head”.

Riff-master Brian Tatler er fortsat en del af bandet, der siden dannelsen har haft en række udskiftninger på de forskellige poster. I dag er vokalen i sikre hænder hos danske Rasmus Bom Andersen og han gør med sin clean vokal glimrende figur, uden at vi dog bliver væltet helt omkuld af vokalpræstationen.

Lydmæssigt sender pladen os direkte tilbage til starten af 80’erne. Det skyldes ikke mindst den tørre tromme- og guitarlyd, der rammer plet i forhold til at ramme lyden af den helt klassiske Diamond Head.
Man kunne sagtens have forventet, at bandet ville gå efter en langt mere poleret, tyk og moderne heavy metal lyd, som vi f.eks har set på de seneste Andy Sneap producerede udgivelser med Accept og Hell.

Men her har Diamond Head altså valgt at gå en anden og mere retro-orierenteret retning. Og det klæder musikken i stor, stor grad.
Denne plade kunne lydmæssigt have været den naturlige opfølger på et nummer som “Am I Evil.”

“Diamond Head” indeholder i alt 11 klassiske NWOBHM sange, der måske ikke alle sammen holder samme interessante format hele vejen igennem, men hvor langt størstedelen bestemt er medrivende heavy metal skærringe. Her kan vi bl.a. glæde os over den herligt groovede “All The Reasons You Live” og en rigtig Diamond Head riff-basker i åbningsnummeret “Bones”.

Vi finder ingen ny “Am I Evil” på “Diamond Head”, men mindre kan bestemt også gøre det! Klassisk og glimrende heavy metal fra stilskaberne af NWOBHM.

Opsummering: Diamond Head opfinder bestemt intet nyt på den klassiske heavy metal front. Men det var vel heller ikke forventet af de aldrende brittere, der med deres 7. studiealbum kaster et sikkert og solidt heavy metal udspil af sig! Lyden og viben er intakt og det er det vigtigste!

Lyt specielt til: “Bones”, “All The Reasons You Live” og “Silence”

For fans af: Judas Priest, Saxon, Iron Maiden og Metallica