Diamond Head. Live PH Caféen. Foto: Weiss

Diamond Head. Live PH Caféen. Foto: Weiss

Det albumaktuelle NWOBHM orkester Diamond Head lagde endelig vejen forbi Danmark! Her forvandlede de en kedelig mandag til en regulær folkefest!

Men det tog godt nok lige et par numre eller fire før vi kom så langt. For det virkede som om, at de ældre brittere, med den yngre danske sanger Rasmus Bom Andersen i front, lige skulle spille sig varme før grebet for alvor blev sluppet løs i fri dressur. Lyden var så sandelig heller ikke med bandet fra start. Vokalen var alt, alt for gennemtrængende og så var der tekniske problemer med riff-master Brian Tatler’s PA udgang.

Men, men, men lad os ikke spilde tid med dette. For Diamond Head VAR altså fantastiske, da det begyndte at spille for dem!

“Det er fandme mange år siden jeg sidst har snakket dansk, men for HELVEDE hvor er det fedt at være hjemme igen, København!” Der var ingen tvivl om at Rasmus og bandet var glade for at være i København igen til blot deres andet show nogensinde på dansk jord.
Det kunne mærkes! Det virkede ærligt og på samme tid enormt rørende, at opleve den åbenlyse spilleglæde der lyste ud af øjnene på samtlige af de aldrende medlemmer, i mens de gav den gas til tonerne af “In The Heat Of The Night” og uptempo baskeren “The Prince”.

Der er ingen tvivl om at Diamond Head så afgjort var bedst i de hurtigere heavy metal slagere. Her steg intensiteten og varmen omgående i den overraskende fyldte PH Café, mens bandet havde publikum i sin hule hånd. Midtvejs i sættet virkede intet til at kunne slå englænderne ud af kurs og da Brian Tatler påbegyndte riffet til megahittet “Am I Evil” var klimaks ramt præcis hvor det skulle!

Intet mindre end den perfekte heavy metal koncert! I hvert fald hvis vi ser bort fra den uheldige start! Det her var energisk, intenst, højt og elskværdigt! Yes! Diamanten skinner så afgjort endnu!

9-penta