Dizzy Mizz Lizzy. Vinder æresprisen. HV Awards 2016. Foto: Weiss

Dizzy Mizz Lizzy. Vinder æresprisen. HV Awards 2016. Foto: Weiss

Årets High Voltage Rock Awards blev afholdt lørdag aften. Og i bedste High Voltage stil var der naturligvis lagt op til rock n roll fest! Aftenen vil dog blive husket for, at den én gang for alle cementerede den nye musik! 

En masse priser, en masse mennesker, en masse sprut, en masse 80’er hard rock, en masse livekoncerter og en masse glade bands og branchefolk.

Sådan kunne man opsumere aftenen i korte træk. High Voltage Rock Awards 2016 vil dog blive husket for dén aften, hvor den nye danske metal/rock for alvor fik sin anerkendelse.

High Voltage Rock Awards udspringer alene af det faktum, at bagmændende Martin Jensen og Steffen Jungersen i alt sin enkelthed var trætte af, at rockmusikken ikke fik sin anerkendelse i Danish Music Awards. Det skulle der laves om på. Derfor blev High Voltage Rock Awards søsat sidste år. For at fejre den rene, og i følge bagmændende, livsbekræftende “rigtige” rock.

Myrkur vinder "årets band". HV Awards 2016. Foto: Weiss

Myrkur vinder “årets band”. HV Awards 2016. Foto: Weiss

Paradoksalt nok er det dog langt fra den rene klassiske hard rock der er løbet med de helt store priser til de 2 awardshows der nu er afholdt. Begge år er prisen for årets band nemlig gået til to black metal bands. Sidste år var det Solbrud og i år var det Myrkur der hev sejren hjem i kategorien “årets band” og “årets metalalbum”. Ganske interessant! Og det viser i alt sin enkelthed, at metalen snare end egentlig hard rock, i Danmark, simpelthen bare står utrolig stærkt!
I år var der endda endnu mere at hente på black metal scenen. Møl vandt nemlig årets up coming pris. Og også i den alternative kategori vandt de nye Halshug!

Fremadrettet så jeg derfor gerne, at også musikken der bliver spillet af DJ’en på sådan en aften valgte at dække mere end blot traditionel 80’er hard rock. Når det alligvel er black metal bands der løber med de helt store priser, kunne det klæde helheden af arrangementet, at der også musikalsk blev dækket bredere og gjort mere plads til metalen og også den mere ekstreme del f.eks. døds- eller blackmetal!

Bredt var det dog bestemt med aftenens line up! En god kombination af hard rock, moderne og old school metal blev leveret på bedste vis af I’ll Be Damned, Grusom, The Vision Ablaze,  Red Warszawa og hovednavnet Denner/Shermann, der desværre skuffede stort denne aften.

Grusom vinder "årets rockudgivelse". HV Awards 2016. Foto: Weiss

Grusom vinder “årets rockudgivelse”. HV Awards 2016. Foto: Weiss

Det gjorde den velfortjente hyldest til drenge fra Dizzy derimod ikke! Æresprisen gik i år til Dizzy Mizz Lizzy og Tim, Martin og Søren, der alle var med til aftenens show, kunne velfortjent lade sig hylde i den pakkede klub. Et band der rammer alle bør naturligvis hyldes og Dizzy Mizz Lizzy fik hvad de fortjente!
I årets “rock udgivelse” var der derimod helt nye og okkulte toner at hente. Her vandt Copenhell aktuelle Grusom nemlig velfortjent prisen.

Det kan godt være, at dette show er udsprunget af en irritation mod “det etablerede” og en mangel på at vi kan “hylde os selv in the name of rock n roll”. Men når det i virkeligheden ender ud i, at vi som i går, kan hylde det der er det vigtigste, nemlig fremtiden og de nye, unge navne, så er det her et arrangement der er værd at støtte op om igen og igen. Dette ER altså langt vigtigere end selve “hylde os selv”-elementet. Derfor gav High Voltage Rock Awards 2016 for mig langt mere mening nu! Vi ser allerede nu frem til hvad den nye musik til næste år har at byde på!

… og vinderne er:

Årets danske band: Myrkur
Årets danske rockudgivelse: Grusom “Grusom”
Årets danske classic rock-udgivelse: Mike Tramp “Nomad”
Årets danske metal udgivelse: Myrkur “M”
Årets danske alternative udgivelse: Halshug “Blodets Bånd”
Årets danske live-band: Dizzy Mizz Lizzy
Årets danske upcoming band: Møl
Årets danske producer: Jacob Hansen
Årets danske spillested: Pumpehuset København
Årets danske radio rock track: Dizzy Mizz Lizzy: I Would If I Could But I Can’t
Årets danske rockfoto: Brian Baden
Årets danske video: Mindspark Films
Ærespris branche: Metalized 
Ærespris band: Dizzy Mizz Lizzy

12771856_939909522782721_2557302777535433859_o