12642865_934419126608066_2772914570357085682_nMed “Penalty By Perception” viser Artillery at de bestemt ikke har glemt hvordan potent heavy metal og thrash skal leveres! Samtidig med at melodien aldrig har stået skarpere! 

Har Artillery nogensinde været bedre end de er nu, er det store spørgsmål? Jeg synes det i hvert fald ikke!

“Penalty By Perception” vidner om et band, der efter signingen med Metal Blade simpelthen er trådt ind i deres anden guldalder.
Det er de fordi Artillery på dette album har skrevet en håndfuld af så gode sange, at man har lyst til at høre det hele igen og igen.

Det er som altid de stærke riffs der står stærkt. Men, men, men! Det afgørende krydderi her skal findes på vokalarbejdet.
For med den fremragende vokalist Michael Bastholm Dahl med i folden, har Artillery fået dét udtryk som jeg synes bandet har savnet før. Nemlig en sanger der kan skære igennem den brutale lydmur, uden brug af hverken growl eller screaming. Her står den på rendyrket sang og det klæder Artillery i dén grad! Det virker!

Søren Andersen har givet bandet en tør, men dog let og ren produktion, der får numrene til at stå nøgent, uden noget der minder om overproduktion.

Man kan måske argumentere for, at jo længere man når igennem albummet jo mere ensformigt bliver det også. Men så vælger Artillery fornuftigt og, overraskende nok, at tilføje power balladen “When The Magic Is Gone!” Et friskt valg, men som igen vidner om et band der tror på sig selv og deres sangskrivning! “When The Magic Is Gone” er i hvert fald undertegnedes personlige favorit nu!

Solidt, Artillery! Meget solidt!

Opsummering: Artillery er stærkere end nogensinde på “Penalty By Perception”. Det er tungere, mere fræsende og dog samtidig mere melodisk end nogensinde før. En klar kandidat som  årets danske udspil!

Lyt specielt til: “In Defiance Of Conformity”, “Mercy Of Ignorance” og “When The Magic Is Gone”

For fans af: Anthrax, Judas Priest, Megadeth, Testament, Accept

Artillery – Penalty By Perception udgives via Metal Blade