fobattleI de kommende  måneder står Wacken Metal Battle for døren. Både i Danmark, men også hos vores nordiske venner på både Færøerne og på Island. Vi skal afsted til begge arrangementer og for pokker hvor vi dog glæder os til at dele vores oplevelser med jer!

 

Derfor vil vi med denne todelte artikelserie sætte et fokus på den sprudlende metalscene vi ser netop nu hos vores nordiske brødre! For jeg skal hilse at sige, at den er stor i disse år!

Færøerne har i en årrække fået opbygget en stolt metaltradition. Ikke mindst pga navne som TYR, SIC og naturligvis Hamferð, der i 2012 vandt Wacken Metal Battle finalen på Wacken.

På fredag går det løs på Færøerne, når metalfolket samles i Tórshavn for at finde dén vinder, der skal spille på årets Wacken Open Air. Fra arrangørenes side havde man kalkuleret med ca 5-6 tilmeldinger til årets battle, men endte med at få hele imponerende 11 tilmeldte bands!

Disse 11 færøske bands spænder bredt i subgenrer og musikalske stemninger og retninger. Med alt fra klassisk død, 80’er inspireret thrash, melodød, doom og black metal!

Lad os tage et nærmere kig på en håndfuld af disse spændende nye bands, som vi mener I bør tjekke ud, hvis I ønsker at gå på oplevelse i den nordiske metalscene, som den ser ud netop nu på Færøerne:

Reduced To Ash

Reduced To Ash er et af Færøernes absolut største metalhåb netop nu. Med udgivelsen af den fremragende debut “Conceit” på Færøernes eget pladeselskab Tutl, ser fremtiden bestemt lys ud. Formlen er moderne melodisk dødsmetal, med en sublim teknisk kunnen. En formel de har arbejdet med siden deres dannelse i 2012 i Tórshavn. Dette kunne meget vel blive et af de bands vi skal holde øje med fremover bl.a. fordi de spiller på den store islandske metalfestival “Eistnaflug” til sommer!

Svartideyði

Svartideyði eller Sortedød som de hedder på dansk, skulle ifølge metalbloggere og metalpromotere på Færøerne være et af de bands man bør holde et vågent øje med. Endnu er de ikke på de sociale medier og de har kun lavet denne mystiske teaser. Men deres blackened doom metal skulle eftersigende være spillet af nogle af de mest rutinerede musikere på Færøerne. Det bliver meget spændende hvad Svartideyði kommer op med!

Goresquad

Og så står den ellers på brutal dødsmetal af den helt, helt gamle skole! Goresquad er for fans af alt gore og violence! Og med forbilleder der hedder Cannibal Corpse og Bloodbath er vi ikke i tvivl om hvad vi får her. Rendyrket og bloddryppende dødsmetal med rutinerede medlemmer fra færøske bands som Hamferd, Earth Divide og førnævnte Reduced To Ash!
Goresquad har EP’en ““Mutilation Chamber” fra 2014 og kan høres herunder!

The Happening

Og så til det rockede! For der er ingen tvivl om at rockbandet The Happening, med deres festlige rock n roll, nok skal sørge for at fadølsfesten bliver holdt på kogepunktet. The Happening har deres oprindelse i Søldarfjørður, hvor de blev dannet i 2011. Selv kalder de sig whiskey rock og ja jeg tør da godt vædde på at The Happening og Whiskey går glimrende hånd i hånd! Det er i hvert fald værd at prøve her på nummeret “Hot Blooded Woman”.

Asyllex

Fra øen Suðuroy, med en population på under 5000, tager Asyllex sit udgangspunkt. Disse unge gutter er en del af den bølge vi ser i øjeblikket, hvor  nye interessante bands tager udgangspunkt i 80’ernes thrash metal. Og på Færøerne gælder dette naturligvis også!
Bandet skulle eftersigende være på trapperne med deres første album!

Konqueror

Er du glad for moderne død med thrash metal elementer bør du omgående tjekke Konqueror ud! Det færøske band fra Skálafjørður har eksisteret i nogle år og udgav i 2014 deres debut “Embrace The Abyss”.
Hvad der gør Konqueror særlig interessant er Dávid Reinert Petersen’s vokalarbejde, der spænder langt mellem sine høje skrig, råb og dybe growl!

Sun Magnet

Det er ikke ligefrem fordi Færøerne gør sig så voldsomt meget i det dersens sol. Ikke desto mindre er Sun Magnet navnet på den helt nye stoner rock trio der, ligesom Asyllex, stammer fra Suðuroy. Bandet er fortsat på demostadiet, men man har en klar fornemmelse af hvor de unge gutter vil hen, med deres 70’er inspirerede vibe på nummeret “Salvagers”!

In Parallel

Med Sigrid Eysturdal Justesen på vokal er In Parallel, så vidt jeg ved, det eneste band ved dette års Metal Battle på Færøerne med en kvinde i front. Dannet i Klaksvík i 2015 er dette band også et af de nyeste skud på stammen. Et interessant bud på moderne metal!

Dette var den første del af “Nye Nordiske Toner”. Anden og sidste del vil omhandle den sprudlende metalscene på Island! I kan godt begynde at glæde jer!