Joe Lynn Turner. Live på High Voltage. Foto: Weiss

Joe Lynn Turner. Live på High Voltage. Foto: Weiss

Det kan ske at Joe Lynn Turner efterhånden er blevet en ældre herre. Men synge det kan den gamle Rainbow frontmand edersatme endnu!

Det beviste han ved torsdagen’s koncert på High Voltage, hvor en pakket klub tog imod manden og band med åbne arme.

Og kan man næsten gøre andet, når setlisten er pakket med klassiske hits fra Rainbow og Deep Purple’s store bagkatalog.

Udover High Voltage personale var undertegnede reduceret til en bitte knægt i forhold til resten af det aldrende klientel denne aften. Egentlig lidt en skam, at ikke flere unge mennesker havde taget turen til High Voltage for at opleve ægte rockhistorie. Men sådan må det jo være. Vi alle der var tilstede fik os i hvert fald en fantastisk oplevelse allerede fra start, da der blev lagt ud med Rainbow’s “Death Alley Driver”.

Og Rainbow var altså aftenens absolutte fokus. Storsmilende Joe Lynn Turner fortalte igennem aftenen flere anekdoter om sin tid i Rainbow og hvordan København har haft en helt særlig plads hos ham siden dengang Rainbow indspillede i København. Billige points måske, men det virkede så sandelig efter hensigten. Vi var i sikre hænder hos onkel Joe.

I løbet af koncerten steg stemningen og intensiteten i takt med at flere og flere klassiske skærringer røg ud over scenekanten. Lad mig blot i flæng nævne den smukke, smukke “Street of Dreams”, “Spotlight Kid” og “I Surrender,” inden der tilsidst gik regulær fællessang i den med Purple klassikerne “Highway Star og Smoke On The Water”, samt en hyldest til Dio med “Man On The Silver Mountain”.

Rock n roll will live forever og tak til Joe og band for at minde os alle om det igen, på en ellers råkold torsdag aften i marts!

8-penta