The Vintage Caravan. Beta 2300. Foto: Weiss

The Vintage Caravan. Beta 2300. Foto: Weiss

Jeg ved ikke hvad de propper i vandet deroppe på Island, men talentfulde bands formår de i hvert fald at skyde afsted igen og igen i øjeblikket. Lad mig blot i flæng nævne Sólstafir, Skálmöld og så altså The Vintage Caravan. Sidstnævnte eksploderede som en faretruende vulkan i Beta2300’s intime rammer i lørdags! 

Hvis man går og tror at rocken er henvist til aldrende legender på afskedstours og ligegyldige dollar reunions, ja så tager man altså grueligt fejl og så var man i hvert fald ikke på Beta2300 i lørdags.

Her vendte de unge gutter i The Vintage Caravan nemlig tilbage til Amager. Denne gang som et led i deres første headliner tour.
Sidst bandet var på visit på Amager var det som support for Europe, da de gæstede Amager Bio. Dengang fik de Europe forvandlet til et omvandrende alderdomshjem, med deres vanvittige energi, deres sprudlende sammenspil og deres stærke sange!

I lørdags var rammerne en del mindre, men altså perfekt sat til trioen, hvor ca 150 publikummer tog i mod de unge islændinge med åbne arme, headbanging, moshpits og generel høj energi.

Koncerten på Beta var tredje stop på den lange Europe tour og faktisk det tredje stop i Danmark, hvor bandet to dage forinden havde spillet i hhv. Kolding og i Aalborg.
Energien var derfor høj og spilleglæden ligeså, da The Vintage Caravan lagde solidt ud med “Babylon” fra deres seneste album “Arrival”.

Det er til at mærke at The Vintage Caravan har spillet tonsvis af koncerter de sidste to år. Både store og små. På store festivaler som Wacken og Roskilde og som support for større navne som Europe og Avatarium. Trioen er nu klar til at stå på egne ben. De virker mere rutinerende end nogensinde og det klæder deres svingende sammenspil.

Lørdagens brag af en rockkoncert beviste i hvert fald at The Vintage Caravan nu er hvor de skal være og at det kun kan blive større herfra.

Med en dynamisk setliste kom karavanen godt rundt i deres to albums, hvor “Craving”, “Crazy Horse” og “Expand Your Mind” for alvor satte gang i festen og hvor en smuk udgave af “Innerverse” beviste, at trioen også kan skrive smukke ballader.

Med navne som The Vintage Caravan, Kadavar, Blues Pills, Scorpion Child og Crobot er rockens fremtid i dén grad sikret! Frygt ej vi er i sikre hænder!

10-penta

Elektrisk koncert med Óskar og resten af The Vintage Caravan drengene på Beta igår!#guitargud

Opslået af Søren Weiss Kristiansen på 7. februar 2016