10351158_1026509377400993_8756382883378268300_nForleden gæstede The Vintage Caravan Beta2300, som et led i deres første omfattende Europe tour. Vi fik efterfølgende en snak med guitarist og sanger Óskar Logi Ágústsson om tourlivet. 

I kickstartede jeres første europæiske headliner tour forleden i Kolding. Hvordan var tourstarten i Danmark?
Det var godt! Det danske folk har altid behandlet os godt, og jeg må sige, at København har været højdepunktet på touren so far. Det var en stor aften. fantastisk energi fra mængden og vi spillede godt sammen.

Jeg er dog lige nødt til at vide hvad der er sket siden vi sidst talte sammen. I har fået en ny trommeslager? Hvorfor det?
Ah ja. Guðjón der havde været med i bandet siden 2006 forlod os sidste år. Dybest set var det tour livet der ikke kunne forenes med hans skolegang, hvor han er under uddannelse indenfor fiskeindustrien.
Det var utrolig ærgerligt. Han er en meget god trommeslager og en af mine absolut bedste venner.

Og så flyttede til Danmark. Hvorfor?
Fordi i ROCKS !!!!
Haha, vi ønskede egentlig bare at turnére som sindssyge, og det var på ingen måde muligt at gøre, hvis vi skulle flyve ind fra Island hele tiden.
Så vi flyttede til Sønderborg og boede der i 2014 og 2015. Vi boede der ikke så længe.

Lad os snakke lidt om jeres 2015. For det synes i den grad, at have været et travlt år for The Vintage Carvan. Først en fremmest udgav i jo jeres nye album “Arrival” og spillede en masse festivalshows. bl.a. den legendariske Roskilde Festival.
Kan du huske noget fra det show? Hvordan var det at spille på sådan en stor festival?
Ja det var helt bestemt et travlt år. Svært, men sjovt!
Ah Roskilde var fucking vildt. Jeg husker under lydprøven, at publikum var så pumpet, at da jeg spillede Arctic Monkeys “do i wanna know” begyndte alle at synge og rent faktisk fortsatte efter jeg var stoppet.
Jeg kan huske at det føltes ufattelig godt, at kigge på alle de glade ansigter. Ofte når vi spiller de her mere eller mindre pop festivaler og folk kommer til vores show, så er det ofte fordi at folk er trætte af pop og i virkeligheden ønsker at høre en omgang rockmusik. Jeg mener, for christ sake, der var en wall of death under vores sæt! Det er første gang at det nogensinde er sket under en af vores koncerter. Det var sindssygt.
Samlet set sparkede Roskilde røv. Vi sov i vores bil på en Burger King parkeringsplads, festede og havde en rigtig god oplevelse på festivalen!

Og så tog I på efterårs tour som support for Europe. På papiret virkede det jo som en god idé for at udvide fanbasen.  
Så afgjort. Det var rigtig godt for os! Europe er bare nogle venlige gutter og de behandlede os virkelig godt. Det var en rigtig god tour.

Og efter Europetog i på tour som support for Avatarium. Så alt i alt må man sige, at 2015 var et år med festival shows og supportjobs

Med rette vil man kunne sige, at det hårde arbejde med at supporte disse bands har bragt jer til der hvor I er nu her i 2016, hvor I er på jeres egen tour?
Ja helt sikkert. Jeg tror at vi med denne tour kommer til at opleve noget rigtig spændende for os selv. Det er interessant, at vi nu rent faktisk kan gøre dette. Det et stort skridt for os.
Og hver en support koncert, hver en festival, og hver en tour har bragt os her. Det er ret surrealistisk at tænke på.

The Beautiful Tour er en lang tour, der strækker sig til  midten af april. Er der en by eller et land, som I ser mest frem til at besøge?

Jeg ser frem til Portugal og Polen og alle steder der starter med bogstavet “P”.

Efter denne tour, hvad er så fremtidsplanerne for The Vintage Caravan? Et nyt album, en festival tour?
Vi er begyndt at skrive nyt materiale. Det former sig stille og roligt. Vi vil gerne spille på en masse festivaler og så måske tage på endnu en tour efter sommeren inden vi går i studiet og indspiller nyt album i slutningen af året.