AvantasiaI forbindelse med udgivelsen af det storslåede værk “Ghostlights” fra Avantasia, har vi sat os for at gå i dybden med nogle af aktørende bag det vi godt vil kalde den bedste symfoniske rock/power metal udgivelse i de sidste 15 år. 

Se i virkeligheden var planen, at der også her skulle være et stort og flot interview med Avantasia’s skaber Tobias Sammet, men mens vi fortsat venter på, at bandet’s pladeselskab Nuclear Blast sender svarene tilbage fra Tyskland, så var vi heldige at fange en travl Pretty Maids’ frontmand Ronnie Atkins, der jo som bekendt synger med på hele 3 sange på “Ghostlights”.

Ronnie er i øjeblikket i fuld gang med at indspille det kommende Pretty Maids album hos Jacob Hansen og samtidig skal han med på den stort anlagte Avantasia Ghostlights Tour, der fra marts bringer bandet rundt i hele verden (nå ja, så i hvert fald næsten. For Danmark er jo som bekendt igen og igen blevet sprunget over.)
“Ghostlights Touren” er en massiv tour der starter i Tyskland og fortsætter ned igennem Europa inden USA, Japan og Sydamerika står for tur. Hver aften vil projektet spille i over 3 timer med omkring 7 forskellige sangere hver aften. Det i sig selv er lidt af en bedrift.

Det fik vi en kort snak med Ronnie om!

Du var allerede en del af Avantasia projektet på det forrige udspil “The Mystery Of Time”. Hvordan blev du en del af projektet? Hvorfor takkede du ja? Du er jo som sådan ikke en del af sangskrivningen her.

Sammet kontaktede mig faktisk allerede inden det første Avantasia album tilbage i 99/2000. Dengang sagde jeg pænt nej tak og vidste iøvrigt ikke hvem han var. haha. Jeg ville nok ikke dengang have involveret mig i andre projekter end Pretty Maids anyway.

Jeg mødte Toby første gang in person på 70.000 tons of metal cruiset i Jan 2012. Der blev jeg introduceret for ham af en fælles bekendt i branchen ( og vidste iøvrigt stadigt ikke hvem han var ). Men vi drak et par bajere sammen og han var en skide flink fyr og er iøvrigt kæmpe fan af Pretty Maids, som han jo så er vokset op med. Men på det tidspunkt talte vi egentligt ikke om, at jeg skulle medvirke på Avantasia projektet. Det var først hen på efteråret, at jeg blev spurgt om jeg ville medvirke på et nummer på Mystery Of Time.
Som tidligere nævnt kendte jeg ikke rigtigt til Avantasia og det første nummer som jeg hørte var faktisk ” Invoke the machine ” som jeg så indvilligede i at synge på, da jeg syntes det var et fedt nummer. Og så huskede jeg jo Toby som en cool fyr fra cruiset. Et par måneder senere blev jeg så aproached ang. selve turen, som jeg egentligt ikke var super opsat på at lave da jeg jo skulle overtage andre sangeres ” sange ” og overhovedet ikke var inde i materialet!
Men han fik mig overtalt og det har jeg aldrig fortrudt!!! En fed tur og supersøde mennesker !! Og en lille bonus i at vi efterfølgende har set rigtigt mange Avantasia T shirts til Pretty Maids’ koncerter sydpå

Hvordan foregår det rent praktisk? På Ghostlights synger du bl.a med på min absolutte favorit, det over 12 minutter lange “Let The Storm Descend Upon You”. Her er der vel omkring 4 forskellige sangere i det samme nummer. Er I fælles i studiet eller bliver sangene sendt rundt til hver af jer?

“Let the storm descend upon you” og de andre to andre som jeg medvirker på, fik jeg tilsendt i starten af oktober 2015. Og indspillede dem hos Jacob Hansen stort set lige efter. På det tidspunkt havde Toby og Jorn Lande indspillet deres parter og Toby havde sådan set bare underlinet de parter jeg skulle synge. Jeg holdt mig i det store hele til originalen, men prøvede dog at liste mit eget præg ind på dem, som jeg iøvrigt havde frie hænder til.
Jeg synes virkelig også selv at ” Let the storm… ” er et kongefedt nummer!! Ikke fordi jeg selv medvirker, men fordi det er storladent, episk, og ganske enkelt pisse godt skrevet, i min optik!

Har du nogen idé om hvordan Tobias Sammet udvælger sangerne der på dette udspil bl.a. tæller Dee Snider, Jorn Lande, Sharon den Adel og Michael Kiske for at nævne nogle få?

Toby udvælger primært sangere som har haft en stor betydning for ham selv, fra bands han er vokset op med. Hans egne idoler om du vil! Og så skriver han faktisk også sin musik med de sangere i tankerne som han har tænkt sig skal medvirke!

Nu skal du på World Tour med Avantasia. Hvordan er det at være en del af et så stort projekt? Og hvad forventer du af Touren?

Jeg tror turen blir fed !!! Som sagt er de fleste jo gengangere fra sidst og super coole mennesker. Der er en kanon god stemning blandt alle og ikke rigtigt noget ego shit. Og dertil må jeg jo tilføje at det selvfølgelig også er et pisse godt udstillings vindue for mig selv og dermed også Pretty Maids. Forudsat at jeg gør en god figur og jeg har da i den grad tænkt mig at gå ud og sparke røv !!!!

Her fra skal lyde en stor tak til Ronnie for at tage sig tid til dette interview.

Ghostlights Touren har præmiere i Berlin d 4/3 og der kan stadig købes billetter via dette link.
Her på Blastbeast vil vi naturligvis være tilstede til premieren når Atkins, Sammet, Kiske og resten af holdet vækker projektet til live!