ghost bathGhost Bath er i virkeligheden betegnelsen for at begå selvmord ved druknedøden, men det er også navnet på et af de helt nye store stjerneskud på den såkaldte depressive black metal scene. 

En genre hvor sangeren ikke bare skriger men også vræler sig igennem sangene, der bakkes op af fuldstændig kaotiske guitarflader og hurtige blastbeats.

Ghost Bath er ingen undtagelse her. Vi ved meget, meget lidt om bandet. Det eneste vi ved er at de kommer fra USA, men navnene på bandmedlemmerne kender vi ikke.

På albummet “Moonlover” fra 2015 (genudgivet af Nuclear Blast her i 2016) har Ghost Bath cementeret sig som et af de black metal bands, som der spås en stor fremtid herfra!

Det går faretruende stærkt, men stadigvæk bibeholder de den kulsorte og iskolde fornemmelse af tyngende sorg bag alt den hypnotiske støj. Og på et nummer som åbneren “Golden Number” har Ghost Bath skrevet en af de stærkeste og smukeste melodier på black metal scenen i mange, mange år. Det er fandme lige før jeg fælder en lille tåre så smukt som det her er.

Gåsehuden er til at føle på, og ja det er altså de helt store følelser, der kommer i spil ude på tøjet når de kæmpe store arrangementer tårner sig op på “Moonlover” .
Med alt fra hurtig og iskold black metal, til stilfærdig klaverspil og akustiske fingerspils passager.

Alt i alt frembringer Ghost Bath en imponerende stemning af tyngende sorg (heraf navnet depressive), men som altså er indpakket i så vanvittigt flotte melodier, at man stadigvæk på et eller andet punkt tror på det bedste i alt håbløsheden i bandets formørkede univers.

Gåsehuden er her endnu! Meget imponerende!!

Opsummering: Hvor fanden kom DE så lige fra?! Ghost Bath imponerer stort på “Moonlover”, der i virkeligheden er fra 2015, men som netop nu er blevet genudgivet på Nuclear Blast.
Bandet tager os på en rejse ind i et kulsort og deprimende musikalsk univers, men hvor der også synes at være et lille håb. Hårene rejser sig på armene i respekt for denne faretruende smukke udgivelse “Moonlover”. Hold øje med dem fremover!

Lyt specielt til: “Golden Number”,”The Silver Flower pt I & II”, “Ascension”

For fans af: Lifelover, Deafheaven, Burzum

Ghost Bath – “Moonlover” udgives via Nuclear Blast