11813493_875990215772031_6760885218467709949_nSå er vi endelig stærkt tilbage med fjerde runde af The New Shit! Og hvor har vi dog glædet os til at præsentere The Ritual som det første navn ud af 6 her i 2016! 

Et hurtigt spørgsmål inden vi kaster os ud i det: hvad får man hvis man krydser den tidlige nordamerikanske indianers stammemusik med traditionel rockmusik?

Svaret er The Ritual!

Københavner bandet der er første navn i The New Shit her i 2016 er muligvis også det “blideste” vi endnu har haft med i artikelserien. Ikke desto mindre blev vi fuldstændig blæst tilbage over deres formørkede tag på den nordamerikanske stammemusik, hvor kor, tekstarbejde og den musikalske opbygning sender én direkte tilbage til “the native america”.

Indrømmet. Jeg skal på ingen måde gøre mig klog på indiansk stammemusik, men når jeg lytter til The Ritual på numre som “Fever” og “The drums” så føler jeg faktisk at jeg står midt på prærien omringet af tipier, heste, indianere med farverigt tøj og en lille fjer på og en snert af okkultisme.

Rockmusikken som The Ritual bringer på bordet minder os på mange måder om en tung og groovet udgave af stonernavne som Queens Of The Stonage og Black Rebel Motorcycle Club. Det svinger formidabelt og d’herrer Pablo de Arce (sanger), Emil Millang og Mark Kronby (guitarister), Sebastian Søgaard (bassist) og Philip Morthorst (trommeslager) har med deres debut EP “The Drum” begået lidt af en genistreg, samtidig med at de også har det visuelle udtryk i orden.
Se selv på videoen til nummeret “Rattle The Cage”

At bringe stammemusik ind i rocken og metallens verden er ikke noget nyt. Det har navne som både Sepultura og norske Wardruna gjort sig i i mange år. Men måden det gøres på er det der er interessant. The Ritual’s miks mellem de to stilarter synes vi rammer fuldstændig plet og de i alt 5 numre på Ep’en viser en diversitet i musikalsk dynamik, med alt fra  det helt stille og afdæmpede til det rigtig tunge stonerrock på et nummer som “Evil Woman”.

Det gør EP’en interessant og gør at kan de ramme et publikums segment som tæller alt fra metalleren, hardrockeren og indierocken. Vi tror med det, at The Ritual vil kunne opnå et stort, stort følge.

Vi forventer at 2016 vil blive The Ritual’s år og derfor er vi fantastisk glade for at have dem med ombord på The New Shit 2016!