12295339_1300751169951355_2586761393885682146_nPå albumfronten starter vi 2016 ud på den absolut tungeste måde man overhoved kan forestille sig! Det gøres næsten ikke tungere end hos det episke funeral doom metal band Lycus på deres kommende udspil “Chasms”. 

De Sacramento baserede Lycus har siden 2008 hjemsøgt metalscenen med deres formørkede funeral doom metal, og på “Chasms” viser de, at der er god grund til at vi for alvor skal føle os bange.

For “Chasms” er i sandhed et sort, dystert og direkte rædselsvækkende ondskabsfuldt værk! Ja – værk – sgu’!
I bedste doom stil indeholder albummet kun 4 sange (“Solar Chamber” , “Chasms” “Mirage” og “Obsidian Eyes”), men naturligvis er disse af en længde på næsten et kvarter hver.

Fra starten går med “Solar Chamber” er det den helt tunge og slæbende dynamik Lycus kaster i hovedet på os . I en solid mikstur af tunge riffs, tonser tunge trommer, messende kirkevokaler og dybe, dybe growls bliver det musikalske helhedsindtryk dannet. Dette formår faktisk først at blive brudt igen når bandet højst overraskende går over i et decideret blastbeat stykke midtvejs i det ca. 11 minutter lange nummer.

“Chasms” oser af sådanne små musikalske overraskelser. Disse er med til at styrke dynamikken i albumet, der ellers på papiret godt kunne blive lidt af en traver pga.  længden
Men Lycus formår, ved brugen af varierede clean vokaler, growl og kor, smukke clean stykker på guitaren og et decideret strygerarrangement, at holde interessen intakt igennem hele albummet. Og så står melodierne hele tiden skarpt i udtrykket!

Det her er ikke musik man bare lige sætter på anlægget for at have lidt baggrundsmusik, når der skal laves mad i hjemmet. Nej det her er mørk kunst, der først for alvor kommer til sin ret, når man giver sig tid til at fordybe sig i det.

Ondskabsfuldt, mørkt, hjemsøgende og allerhelvedes rædselsvækkende!
Godt gået Lycus!

Opsummering: Funeral doom kræver meget af lytteren. Lycus’ “Chasms” er ingen undtagelse her. Det er et album der kræver tid og fordybelse. Men har man mod at gå i krig med de 4 smukke numre på albummet vil det åbne sig og hjemsøge dig i al evighed!
Lyt specielt til: hele albummet i sin helhed
For fans af: YOB, Mournful Congregation, Saturnus

Lycus – Chasms udgives via Relapse Records 15/1 2016