WeissInden vi når til de obligatoriske “det-var-simpelthen-bare-så-hamrende-fedt-i-2015”-lister så tager undertegnede lige et kig i spåkuglen. Hvad glæder jeg mig til i 2016? Hvad bliver fedt på albumfronten og hvilke koncerter står som store klare 2016 oplevelser?


Redwolves – Walking Roads EP

Af kommende danske udgivelser står EP’en “Walking Roads” fra rockbandet Redwolves som et af de klare højdepunkter i begyndelsen af 2016. 4 tracks EP’en skal simpelthen høres af alle med hang til klassisk hard rock, når melodierne er aller stærkest! Jeg tør godt vædde på, at hvis dette band var af enten svensk eller tysk herkomst, så var gruppen allerede nu i kløerne hos Nuclear Blast side om side med Blues Pills og Kadavar!

Vanir – Aldar Rök

Vi bliver sgu’ i det danske. For vikinge death metal bandet i Vanir er i starten af 2016 klar med det fjerde udspil “Aldar Rök”. Atter er lyden blevet ændret, da man har vinket farvel til sækkepiben for derimod at implementere et keyboard for at give bandet en mere symfonisk lyd.
Jeg har (i bedste tvkøkken stil) allerede lyttet albummet igennem og kan love, at der er guf for alle med hang til Amon Amarth, Ensiferum og Satyricon. Vanir har aldrig lyt bedre!

Grusom

Det sidste danske i denne omgang er okkultrockerne i Grusom. Som sådan er de ikke på trapperne med et nyt album. Deres debut kom nemlig i midten af 2015 og ender med at blive undertegnedes yndlingsudgivelse. Men jeg er derimod spændt på at se hvor langt denne udgivelse kan bringe bandet i 2016. Der spås en stor fremtid, med så dygtige sangskrivere indenfor den okkulte melodiske rock.

Avantasia – Ghostlight

Og så til det store udland og lidt power metal. Avantasia er snart på gaden med Ghostlight. I den forbindelse har Tobias Sammet hevet det stærkeste vokal line up i Avantasia’s historie med på albummet. Dee Snider fra Twisted Sister er sammen med bl.a. Michael Kiske, Ronnie Atkins og medlemmer fra så forskellige navne som Within Temptation, Queensryche og Nightwish hevet med om bord!, til hvad der på papiret ligner et stort power metal værk!

The New Shit i Pumpehuset d. 9/1 2016

Og så lige lidt ananas i egen juice. Men altså, vi mener selv at vi igennem 2015  har skrabet nogle af de fedeste, nyeste og mest originale navne sammen til vores store showchase i Pumpehuset d 9 januar. Det bliver stort at opleve Grusom, Møl, Cruelty’s Heart, Woes, OXX og Gaia, når de giver den gas til The New Shit showcasen!

Something Is Rotten 2016 Tour

Tag 4 af de bedste sludge og stoner rock bands fra Danmark og sæt dem sammen på en minitour, så får du Something Is Rotten Tour. Bersærk, Grusom, Dirt Forge og Slowjoint er klar til at tage på tour i starten af februar for at kaste lidt råddenskab af sig i byerne: København, Ribe, Svendborg, Roskilde, Odense, Aarhus! Mød op hvis du er til tuuuungt og slææææbende tråd!

Blind Guardian på Copenhell 2016

Jeg har stadig svært ved at få armene ned. Blind Guardian kommer rent faktisk til Danmark langt om længe og så endda på Copenhell. Stor, større, størst! Det bliver fantastisk at skråle med på The Bard’s Song og flippe ud til “Mirror Mirror”.

Black Sabbath på Copenhell 2016

Dette behøves vel næppe en yderligere forklaring. Black Sabbath giver deres sidste koncert nogensinde på dansk grund, når de gæster Copenhell 2016. Der er mødepligt!

Tenacious D på Roskilde Festival 2016

Og SÅ sagde han lige fest! Det kan du ederbankende tror på at der bliver når Kyle Gass og Jack Black omsider spiller på Roskilde Festivalen. Det var stort da de i Tap1 for første gang spillede i Danmark for et par år siden, og dét bliver det 100 % også når scenen næste gang er farvet orange og med en form af en canopy!

D-A-D Riskin It All For The Pilgrims Tour 2016

Hvis der skal udpeges ét band der har haft en afgørende betydning for min vej til rocken og metallens vidunderlige verden er det ubetinget D-A-D. Og i særdeleshed pladerne No Fuel Left For The Pilgrims og Riskin It All. Alle der var på Copenhell i 2014 ved hvor stor en fest det er, når de danske rockere spiller No Fuel Left For The Pilgrims fra ende til anden. Og når de så ovenikøbet smækker Riskin It All og og hele sceneudstyret fra 1991 touren oveni, kan denne tour kun bliver lige så legendarisk som pladerne.
Lad os håbe at vi snart får nogle arena shows, så vi ikke behøver troppe op på de danske røveballe festivaler.

Myrkur shitstorm

At flere efterhånden finder ud af, at det ikke hjælper noget at blive ved med at hate på Myrkur på de sociale medier. Det er efterhånden blevet mere irriterende at læse dét gang på gang end at betale regninger.  It’s so last year!

Der er således meget i vente allerede nu for 2016. Et herligt metal og rock år venter og så har end ikke nævnt Iron Maiden, Sleep, Tsjuder, King Diamond og Wacken!