AvantasiaSå kan fans af hard rock og power metal godt begynde at glæde sig til starten af det nye år!
Her kommer der nemlig nyt fra metaloperaen Avantasia med mastermind og sangskriver Tobias Sammet!

“Ghostlight” er på vej til januar!

Og som altid med en metalopera som Avantasia står den på gæsteoptrædener fra forskellige artister. Dette er der som sådan intet nyt i og det har Tobias Sammet gjort med Avantasia i nu rigtig mange år.

Forskellen fra de tidligere Avantasia udgivelser og så den kommende “Ghostlight” udgivelse er dog, at line-uppet af gæstesangere aldrig har været stærkere end den er nu.

Sammet har formået at invitere nogle af de største sangere fra nogle af de største bands indenfor hard rock og power metal med ombord på Avantasia’s musicalunivers.

Blandt de inviterede sangere er den største af dem alle nok Dee Snider fra legendariske Twisted Sister. Han følges op af endnu to amerikanske sangere. Nemlig den oprindelige Queensrÿche og nu Operation: Mindcrime sanger Geoff Tate, samt tidligere Lynch Mob og nu Warrant sanger Robert Mason.

Fra den Europæiske del af scenen er det blevet til endnu et Avantasia visit for den tidligere Masterplan sanger Jorn Larde, der sammen med x-Helloween og nu Unisonic sanger Michael Kiske nok skal bringe de lyse highpitch vokaler ind i Avantasias musical univers.

Bob Catley fra det britiske hardrock band Magnum er ligeledes atter at finde på den kommende Avantasia udgivelse. Ligesom vores helt egen Ronnie Atkins fra Pretty Maids, der også sang på det forrige Avantasia udspil “The Mystery Of Time”, kommer med igen på “Ghostlight”.

Endelig har Sammet inviteret to personligheder fra de nok to største symfoniske metalbands med ombord. Ingen ringere end Marco Hietala fra Nightwish og Within Temptation’s Sharon Den Adel, der sang på den første metalopera udgivelse med Avantasia, er at finde.

Det skal nok blive spændende hvad resten af lineuppet kommer til at byde på!

Som altid med Avantasia tager Tobias Sammet hele showet på landevejen, med en større europæisk tour, der som sædvanlig – fristes man til at sige – ikke har en dansk dato.

Hvis du derfor, ligesom undertegnede, godt kunne tænke dig at opleve Avantasia på den kommende Ghostlight Tour, så skal du vende snuden mod Hamburg d d 5/3 2016, til et særligt 3 timers Avantasia show. Alternativt kan du også tage en tur på Sweden Rock til næste sommer. Her er Avantasia nemlig bekræftet til festivalen!

…. alligevel sidder man som power metal fan og håber lidt på Copenhell. Men det er Danmark jo desværre sikkert ikke tysk nok til.