uncleacid-thenightcreeperDen syrede onkel fra Englands mørkeste undergrund er atter på banen med et nyt album og dét er blot 2 år efter den seneste udgivelse “Mind Control.” “The Night Creeper” er album nr. 4 og er en ligeså syret oplevelse som altid!

Uncle Acid and the deadbeats har siden debutten i 2010 gjort sig i formørket og skrabet syrerock, med en ganske unik lyd, som man altid kan høre og kende dem på. Selv kalder de det psycho music. En beskrivelse der rammer ganske godt plet, når man tager fat i udtrykket i både lyden og det evigt mørke tekstunivers.

For hver plade Uncle Acid udgiver, er temaet forskelligt. På den forrige “Mind Control” var Charles Manson og hans evner ud i hypnose og hjernevridning omdrejningspunktet. På “The Night Creeper” er vi havnet midt i en storby’s mørke og hårdkogte natteliv, hvor pushere, strippere, ludere, voldsmænd og mordere udgør størstedelen af fortællingen.

Igennem de i alt 10 numre bliver vi ført igennem en omgang psykedelisk skrabet retrorock, med en produktion der er så rå og kantet, at jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst har hørt noget magen til. Det skulle da lige være på førnævnte “Mind Control”. Men selv på dén var lyden, imponerende nok, ikke nær så skrabet.

Man kan spørge sig selv: kan det virkelig blive mere råt? Og svaret er så sandelig åbentlyst ja, når man hører Uncle Acid på “The Night Creeper”. Trommerne overdøves nærmest af de ultra forvrængede guitarer og Kevin Starrs psykedeliske vokalarbejde. Det er næsten for meget af det gode, og man savner enkelte steder, at produktion var en smule pænere end den rent faktisk er.

Hvor bandet’s gennembrudsplade “Blood Lust” kastede flere uptempo numre af sig, som “I’ll Cut You Down” og hittet “Over and Over Again” er “The Night Creeper” betydelig langsommere i sit udtryk.  Samtidig er det også bandet’s mest varierede album til dato. Fra de hårdtrockende numre som albummets bedste, den forrygende psykedeliske riffbasker “Murder Nights” , den tunge “Pusher Man”og den melodistærke “Melody Lane” til den første instrumentale skærring “Yellow Moon” og til det vi nok kommer på det tætteste Uncle Acid nogensinde har været på en ballade, den afsluttende “Slow Death”.

Det er ikke den nye “Blood Lust” vi har med at gøre her. Til det er numrene overordnet set ikke stærke nok. Men mindre kan dog også gøre det, og “The Night Creeper” stiller sig fint i kølvandet, som en fin opfølger til “Mind Control”.

Opsummering: 4. album siden 2010 fra Uncle Acid and the deadbeats er en realitet med “The Night Creeper”. Aldrig før har bandet lydt SÅ skrabet og upoleret, som på denne udgivelse. Det psykedeliske element er som altid i højsæde her, men bandet har før skrevet federe numre end tilfælde er på denne udgivelse. Dog bør du ikke snyde dig selv for at investere i albummet, hvis du i forvejen er fan af bandet. Er du ny i Uncle Acid’s univers vil jeg dog stadig anbefale dig at tjekke “Blood Lust” ud.
Lyt specielt til:  “Murder Nights” , “Pusher Man”, “Melody Lane” og “Slow Death”.
For fans af: Black Sabbath, Graveyard, Ghost, Blues Pills og hash

Uncle Acid and the deadbeats – The Night Creeper udgives via Rise Above Records