Saturnus på Beta

Saturnus på Beta

Saturnus er nu på vej til at begive sig ud på en større Europa Tour. Inden da skulle formen dog pudses af med to danske koncerter. Én i Odense forleden og så denne aften på Beta på Amager. En klub der, bogstaveligtalt kogte, da den lille sals klimaanlæg ikke virkede. 

“Saturn Over Europe” er navnet på den nye turné, som Saturnus netop har sparket igang. Og med et fokus, der heldigvis stadig er på bandets seneste udgivelse, den guddommeligt smukke “Saturn In Ascension”, blev det en aften med mange højdepunkter og et enkelt varmt lavpunkt!

Det første højdepunkt var en realitet allerede da første nummer blev sparket igang. Med åbningsnummeret fra “Saturn In Ascension”, den stemningsfulde “Litany of Rain” kunne koncerten ikke starte meget bedre. Hele det album er én stor magtdemonstration ud i stemningsfuld, melodisk og atmosfærisk doom metal. Det er sjældent hørt bedre. Så for Saturnus, der synes at være mere velspillet end nogensinde før, må det være lidt af en opgave at smække en setliste sammen, når man nu har så meget godt materiale at vælge i mellem.

Valget af sange sad dog lige i skabet denne aften og selvom stakkels Thomas A.G. Jensen svedte så meget, at han dårligt kunne se ud af øjnene, blev det hele leveret med en stærk overbevisning og tro på, at det materiale man har at gøre godt med, rent faktisk er noget af det bedste denne scene har at byde på. Der var store smil at spore på scenen, selvom sveden løb hurtigere end man kunne nå at tørre op.

Ja det var aller helvedes varmt denne aften. Klimaanlægget skulle eftersigende være brudt sammen og når Beta melder udsolgt, ja så er der altså udsolgt og det er med et stort “U”! Man står tæt i den lille klub. Og når så klimaanlægget åbenbart er nede bliver det varmt. Alt for varmt. Så varmt at det desværre var med til at ligge en kedelig dæmper på størstedelen af publikum, der ikke synes kunne holde fokus på koncerten. Hvorfor helvede skal man stå og snakke så højlydt, at det rent faktisk formår at overdøve et band som Saturnus i deres mere stilfærdige passager. Dét er et scenarium jeg simpelthen ikke forstår mig på.

På trods af varme og et til tider uforskammet ufokuseret publikum hev Saturnus atter en sejr hjem. “Wind Torn” , “Forest of Insomnia” og “Christ Goodbye” var blot nogle af højdepunkterne!

Og se så lige at få lavet det anlæg, Beta!

8-penta