Kamelot i Rødovre. Foto: Weiss

Kamelot i Rødovre. Foto: Weiss

Kamelot. En torsdag. i Rødovre. Jeg indrømmer blankt at jeg ikke forventede det store tilløbsstykke til denne koncert, og det på trods af, at Kamelot er et af mine yndlingsbands når det kommer til storslået power metal. 

 

Heldigvis blev jeg klogere og min frygt for en tom sal gjort til skamme. Overraskende mange mennesker havde taget turen til Viften i Rødovre for at opleve de amerikanske power metal sværvægtere, der efter de to glimrende åbningsnavne GUS G og Kobra And The Lotus begge havde leveret fine koncerter, åbnede ballet med “Veil Of Elysium”. Et fornuftigt valg, da dét nummer simpelthen bare er det bedste på den nye “Haven”. Et sandt melodistykke uden lige og med et klassisk Kamelot drive.

Så var vi i gang!

Kamelot havde lagt fokus på de nyere udgivelser “Silverthorn” og “Haven” denne aften og forståeligt nok. Det er nemlig de to albums deres nye sanger, Tommy Karevik , har medvirket på.
Tommy Karevik er en glimrende sanger og frontmand. Han forstår kunsten og vigtigheden i crowdcontrol. Og selvom det krævede langt hårdere arbejde, at få folk med i Rødovre end i Lille Vega for 3 år siden formåede han at komme igennem til os og fik i hvert fald langt størstedelen af salen til at hoppe og klappe med når vi skulle.

Nøglen til Kamelot’s succes skal findes i deres sans for at skrive de stærke melodier. Melodier der omgående sætter sig på hjernen og som man i livesammenhænge kan synge med på. Det vil altid være power metallens alfa omega. Nogle falder igennem hvor andre, som Kamelot, er dygtige nok til at kunne udføre det.

Udførelsen fejlede i hvert fald intet denne aften. Og kun enkelte svipsere som den ligegyldige “Song For Jolee” og lyden, der virkelig ikke kunne bestemme sig for om den ville være god eller dårlig, satte koncerten en smule ud af kurs. For ikke glemme den ulidelige varme, der til tider gjorde det svært at holde fokus.

Derimod fik Kamelot bevist at materialet på den forrige “Silverthorn” fra 2012 er stærk nok til at kunne blive en fast del af sættet fremover. De fremragende numre som “Torn” og “Sacrimony (Angel Of Afterlife)” var blot nogle af højdepunkterne og de gik fint i spænd med de klassiske Kamelot skærringer som “Center Of The Univers”, “Forever” og min personlige favorit, den mørke og dystre “Rule The World”.

Denne aften beviste flere ting for mig. Med et så stort tilløbsstykke til en Kamelot koncert i Rødovre vil man sagtens kunne satse på flere af de større metalkoncerter udenfor indre København og at bookerne på landets spillesteder sagtens vil kunne hive flere af de store power metal navne til Danmark fremover. Publikummet anno 2015 er klar på det!

8-penta