Bring-Me-the-Horizon-Thats-the-SpiritNu-metal får en velfortjent saltvandsindsprøjtning når Bring Me The Horizon på deres nye plade vælger at træde endnu længere væk fra deres stilmæssige udgangspunkt. Og resultatet? Fandens høj kvalitet!

Turbulent kan man vidst godt kalde mit forhold til Sheffield-bandet Bring Me The Horizon. De er som et lyn fra en skyfri himmel gået fra at være et af de bands jeg for alt i verdenen ikke har kunne fordrage, til at være et band jeg respekterer og ser frem til hver gang de udgiver nyt.

Deres forrige plade ”Sempiternal” så bandet tage en retning væk fra et rodet og lettere kikset tag på screamo/deathcore, og gå over mod et mere unikt lydbillede, der bestod af fundament af klassisk metalcore. Og med den høje kvalitet de leverede, kunne jeg med “That’s The Spirit” nemt håbe på en ”Sempiternal 2”. Men det fik jeg ikke. De har nemlig taget endnu et drastisk stilskift.

Tidligere på året udtalte frontmand Oli Sykes, at han har kæmpet med at blive clean efter flere års ketamin-misbrug, og at den nye plade ville afspejle, at han ikke længere har brug for at skrige sin smerte i hovedet på folk, men derimod synge rent. “That’s The Spirit” er sat sammen med en god rød tråd hvor det er depression der er hovedemnet, og resultatet heraf er et LANGT mere poppet udtryk end set tidligere – faktisk er meget af det decideret popmusik. Tag fx den følsomme kærlighedsballade ”Follow You” og den power-poppede og satans catchy afslutter ”Oh No”. Med de lidt hårdere indslag på pladen er der den nærmest Deftones-agtige nu-metal slager ”Happy Song”, den Linkin Park-klingende ”Throne” og den metalcore-gone-pop-punkede ”True Friends”. Det lyder måske meget letbenet og svært for en gængs metaller at forholde sig til. Og det er det 100% også.
Men sætter man pris på musik uden at stirre sig blindt på genrer, så er det her en plade af satans høj kvalitet.

Opsummering: Bring Me The Horizon har med “That’s The Spirit” taget endnu en stilmæssig drejning væk fra deres deathcore-mærkat og har leveret en af de fineste plader set længe. Hvis man da kan forene sig med at rock gerne må lyde som pop en gang imellem.

Hør specielt: “Throne”, “True Friends”, “Drown”, “Oh No”

For fans af: Linkin Park, Of Mice & Men

Bring Me The Horizon spiller i Store Vega d 18/11-2015 sammen med PVRIS og BEARTOOTH, der med ”Disgusting” stod for at lave det, ifølge mig, bedste album i 2014. Der er i skrivende stund “få billetter” tilbage til koncerten.