MetalDanmarkPå lørdag spiller Cor Vacante, Velociter , Wolfram, The Absent, Redwolves til den første udgave af MetalDanmarks branchedag. Vi har i den forbindelse taget en hurtig snak med MetalDanmark medstifter Anni Klitmøller. 

Hvorfor skal DK have en metalbranchedag?
Fordi at det danske metalvækstlag er super interessant og gemmer på mange sorte perler over alt i DK.
Hvis vi i MetalDanmark kan få bare et af de talentfulde bands der gemmer sig, ud af deres lokale spillesamfund (by) og få et karriereskub, er jeg lykkelig.

I kalder det en branchedag, hvorfor?
Fordi at der er fokus på at det er branchen, der får nys om netop disse omtalte bands. De bliver præsenteret for de danske bookere, managementsfolk m.m., som forhåbentlig har dem i deres overvejelse, når der skal findes et supportband, nyt blod til roosteren m.m.
Mange bookere er gode til at følge med i hvad der sker, nogen er ikke. Og her får de smækket 5 bands lige i krydderen, som de på afslappet vis (med en øl i hånden, måske) kan nyde og de behøver ikke tage den lange vej til det mørke Jylland, eller hvor man nu kommer fra.
Endvidere er der en vigtig netværksdel, netop for branchefolk og musikere, så de kan mødes. To fluer med et smæk.

Hvordan adskiller denne aften sig fra andre up coming arrangementer der finder sted i andre weekender på f.eks lygten?
Den adskiller sig netop fra det, at det er en Branchedag (jvf. tidligere ?), der er fokus på branchefolk og netværk. Og det er branchen der har valgt dem. Jeg har ikke håndplukket dem. Det har simpelthen været 5 professionelle folk indover, som har lyttet musikken igennem.
Dagen er lavet for branchefolk, det er det primære segment, hvor en koncert på ex Lygten, er for fans af metalmusikken. Deres primære fokus, er at præsentere metallytteren for musikken, hvor MD er for branchefolk m.m., som forhåbentlig kan blive et aktiv for dem.
Det skal dog lige pointeres meget kraftigt, at der er et stort fokus på det danske erhvervsliv og støttepuljer. Menes, at der skal ske et bedre og større samarbejde mellem erhvervslivet og bands, (vækstlag som etableret, spillesteder som festivaler) kan komme på tur, uden at det gør ondt i pengepungen.
Støttepuljerne rundt omkring i landet, skal præsenteres for et musikmiljø, der er meget spille aktive og burde ligestilles med hvilken som helst genre, der får støttekroner.
Spille i udlandet uden at få gæld til over begge øre og erhvervslivet får lidt reklame. Det er sgu da en win-win situation.
Og så skal det jo lige siges at det ikke er en lukket fest, håber at se så mange metalfans som muligt.

I skriver i pressemeddelelsen at et af de klare formål med dagen er at vække opsigt hos den internationale branche. Hvordan er den internationale branche repræsenteret på dagen?

der var jeg desværre for ambitiøs. De beløb jeg gik efter i sponsor penge, kom desværre ikke ind, så der er desværre ikke penge til at flyve diverse ind. Så rent fysisk vil de desværre ikke være tilstede. Men der er gjort opmærksomhed på de danske bands, dog via bl.a. mailkorrespondance. Og med tiden, håber jeg at der er internationale branchefolk at finde blandt publikum.
Vi starter stille og roligt.

Den første udgave af MetalDanmark’s Branchedag skydes igang på Stengade lørdag d 5/9.