MetalDanmarkNår MetalDanmark’s første branchedag afholdes på Stengade d 5 september, bliver det med 5 nye og håbefulde bands. Herunder kan du kan lære disse 5 at kende, så du er klar til showet. 

 

Velociter

Selv havde undertegnede fornøjelsen af at opleve de unge drenge/pige fra bandet Velociter i årets udgave af den danske Wacken Metal Battle tour. Og lad mig bare slå fast med det samme: Med Velociter er der dømt rendyrket thrash metal, med så meget energi, udstråling og karisma på en scene, at ikke ret mange andre nye bands kan følge med i deres tempo.

Bandmedlemmerne lever og ånder for den reneste form for thrash metal og det afspejles i musikken, hvor store thrash navne som Kreator, Destruction og Nuclear Assault har været den helt store inspirationskilde.

Med Marika Hyldmar i front er publikum sikret en frontkvinde, der ikke er set magen til på den danske scene netop nu. Med en energi og en vrede, der kan sparke benene væk under samtlige af pigebarnets mandelige kollegaer er hun i sig selv en oplevelse af de store.

Deres anden EP “Heir Of Solitude” udkom i april i år og har høstet fine anmeldelser bl.a. hos Rockfreaks, hvor de fik 6/10.


The Absent

The Absent behøver ikke rejse langt for at spille for publikum på Stengade. De kommer nemlig fra København.
Og med denne kvintet er der dømt ørertæver for alle med hang til moderne klingende brutal dødsmetal, med et solidt spark i løgne, når det ene breakdown efter det andet bliver eksekveret med stor præcision.

Nico Hansen høje skrig og dybe growl skær sig solidt igennem bandets numre, der sine steder henter sin inspiration i hardcoren’s aggressive udladninger, men som stadig formår at bibeholde det melodiske indtryk.

The Absent’s nyeste EP “Old Habit’s Die Hard” fra maj vidner om et band, der er klar til at tage scenen med storm, hvis de fortsætter hvad de har gang i netop nu og klør på! EP’en høstede 8/10 i Metalized.


Redwolves

Skandinavisk power rock kalder Københavnske Redwolves dem selv på Facebook. Hvad det helt skal betyde skal jeg ikke gøre mig klog på. Men et solidt melodisk tag på den moderne rock er bestemt hvad Redwolves siden 2008 har gjort sig i. Bandet stoppede dog kort tid efter dannelsen, men fandt sammen igen i 2011, hvor den siden har stået på flere koncerter i det Københavnske undergrundsmiljø.

Redwolves var tidligere kendt i det Københavnske miljø som Awesome Mr. Powerwolf, men måtte efter en påtale fra de lidt større tyske ulve i Powerwolf skifte navn til det vi kender dem som i dag, nemlig Redwolves.

Redwolves er uden tvivl branchedagens mest melodiske indslag. Et afgørende aspekt for showet, så vi én gang for alle kan få bevist, at vi også i Danmark har bands, der kan skrive de sange med melodier, så stærke, at de klæber sig til nethinden og ikke forsvinder igen lige med det samme. Sådan et band er Redwolves nemlig!


Cor Vacante

Bag det lidt kringlede bandnavn gemmer der sig et frådende monster af et groovet old school inspireret dødsmetal band fra Esbjerg.

Cor Vacante er et relativt nyt foretagende. Siden 2013 har kvintetten spillet sammen som band, men på trods af den relativt korte tid, er det bestemt ikke nogle uerfarne herrer vi har med at gøre. Medlemmerne i Cor Vacante er nemlig tilknyttet andre projekter som x-Frameless Scar, Inbreeding Rednecks og Kellermensch.

Med Cor Vacante har bandmedlemmerne samlet sig om old school dødsmetallen, hvor den groovede bund danner grundlaget i selve musikken. Indtilvidere har bandet frigivet 2 numre på deres Soundcloud. “My September my ruin” og “A Farwell Begins” og eftersigende skulle den kommende debut være lige på trapperne!

Vi glæder os til at høre meget mere fra dette band!


Wolfram

Femte og sidste band på branchedagen er odenseanske Wolfram.
Til en koncert med Wolfram kan du godt begynde at gøre nakkemusklerne klar. Her er der nemlig headbanger materiale nok til at du vil få smerter i flere dage efter, hvis du ikke er i træning.

Udgangspunktet er riff-baseret sydstats inspireret hardrock/metal, hvor de helt store forbilleder tydeligvis har været Pantera og Down. Sanger Stoffer Grønnegaard lyder med sin rå og intense vokal utrolig meget som Phil Anselmo, hvilket jo bestemt ikke er skidt.

Siden 2011 har bandet ulmet i den fynske undergrund. Nu er tiden endelig blevet inde til, at vi skal opleve Wolfram i København.
Det sker når de kaster djævlehornene i vejret d 5 september på Stengade!