gojiraI morgen åbner portene til helvede atter en gang. Det bliver igen tid til mange øl, igen tid til at sidde på græsbakken og nyde tilværelsen, igen tid til at mødes i pitten, igen tid til at gå amok i biergarten, igen tid til at smadre i smadreland. Og igen tid til at opleve franske Gojira rive det hele fra hinanden! Og vi glæder os!

Der har lydt ramaskrig de gange Copenhell så meget som overvejer at hive gengangere ind på musikprogrammet. Det skete også da Gojira blev booket. Men det var mest med oprejst pande, for de er i særdeleshed et band der kan tåle at komme på programmet igen! Gang på gang viser de nemlig at de er i en klasse for sig, både med deres fabelagtige plader og hæsblæsende liveshows. Personligt står de endda for en af de aller bedste koncertoplevelser jeg har haft i mit liv, da jeg oplevede dem spille foran et proppet Pumpehuset i 2012. Kæben blev tabt helt ned til gulvet.

Jeg er ikke det eneste sekund i tvivl om, at Gojira er et af de bands der kommer til at overtage metaltronen, når de gamle legender stiller sværd og skjold fra sig og forlader slagmarkerne. For i takt med Gojira bliver større og større, får de også et langt mere nuanceret og bredt appellerende lyd, uden på nogen måde at gå på kompromis med deres hårdtslående lyd. Tværtimod! Vildskaben bliver til tider skiftet ud med intensitet, og det gør absolut ingenting. Jeg kan med særdeleshed sige at Gojiras kommende plade (sat til udgivelse i 2016, så der er lidt vej endnu) er noget at det nye metal jeg glæder mig aller mest til at høre.

Du skal se Gojira på Copenhell 2015 hvis du ikke har oplevet dem før. Alene Mario Duplantier’s overmenneskelige trommespil er nok til at hive selv de mest kræsne metalfans ud af fjerene. og hvis du allerede har oplevet dem før, så behøves jeg jo ikke fortælle dig at du bør stå foran Helviti scenen lørdag kl 19:00.