Systematik. 1000fryd.

Systematik. 1000fryd.

Torsdag d. 26 marts var det blevet tid til, at vi her på Blastbeast for første gang nogensinde skulle besøge det lille spillested 1000Fryd i Aalborg. Stedet har faktisk lige holdt 31års fødselsdag, hvilket må siges at være flot af et sted som primært er drevet af frivillige. Anledning var det canadiske hardcore band Systematik, der kiggede forbi.
Anmeldelsen er skrevet af gæsteanmelder Martin Horn Pedersen 

Aftenen blev åbnet af Claymore som til dagligt høre til i 1000fryds øvelokaler. Bandet gav os en omgang rå punk, med en blanding af egne og covernumre til at sætte gang i publikum. Det var en fin måde at sikre opvarmningen på og samtidig gav det bandet en mulighed for få lidt mere træning i at stå på en scene.


Systematik

Bandet der som sagt kommer fra Canada, mere bestemt Vancouver, har netop været på en tour rundt gennem hele Europa og nu var det Aalborgs tur til få en omgang straight-forward hardcore.

Koncerten startede lidt mærkeligt. Bandet gik direkte fra lydprøven og over i første nummer uden at sige noget. Dette betød naturligvis at der gik lidt tid inden folk kom ind fra diverse (ryge)lokaler og da vi ikke var mange i forvejen var det sgu en anelse trist.

Numrene blev ellers leveret med masser af energi og ikke så meget bullshit. Direkte in you face, folkens!
De blev dog lidt ens at høre på, men efter et par numre kom der dog et par dråber af melodi, hvilket gjorde det hele langt mere interessant at høre på og skabte sågar en smule dans (ja sgu’ så!) blandt publikum.
Frontmanden virkede bevist om at der også skulle underholdes på scenen, hvilket blev gjort med stor indlevelse og energi i numrene. Desværre blev det hele meget kort. Rent faktisk var showet kun 23minutter, og selv om hardcore shows ofte er korte, så er 23minutter godt nok ikke meget, når man er hovednavnet.

Så på trods af massere af energi og nogle fornuftige hardcore numre nåede det aldrig, at blive rigtigt godt før det hele var slut.
Jeg vil gerne se bandet igen, men de bør finde nogle flere at tage på tour med, så publikum har større grund til at dukke op end til så kort et show.

5-penta