Black Veil BridesForleden gæstede Black Veil Brides et udsolgt Amager Bio. Bandet har udgivet deres fjerde album og det har i dén grad vækket min opmærksom hos dette foretagende, der synes at have været igennem et mindre stilskifte. Inden koncerten fik jeg en snak med bandets guitarist Jake Pitts om alt fra ny stil til brugen af super producer Bob Rock. 

 

Hvordan vil du beskrive dette album i forhold til det foregående?

Uha “Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones” var meget teatralsk og et konceptalbum. På det album handlede det om at vi skulle være meget bevidste om at finde en god historie, som kunne være gennemgående på hele albummet.
På den nye her ønskede vi at gå tilbage til udgangspunktet. Du ved skrive noget tungt og hurtigt. Fuldstændig basic. Vi ønskede at skrive præcis det vi ville og det kunne vi her. Bob Rock lod os gøre det vi ville. Han hjalp os med at pejle os ind på rette kurs, når vi havde brug for det.

Ja det virker nemlig på mig, som om at dette album er mere straight forward klassisk heavy metal, med 80’er inspirerede riffs, end noget af det i tidligere har lavet. Det  virker simpelthen tungere end noget andet I har lavet. 

Ja klart.

Kunne man kalde det et decideret stilskifte?

Hmm, for mit vedkommende vil jeg egentlig ikke kalde det et stilskifte som sådan. Jeg har altid været fan af det tungere. Det er det jeg godt kan lide. Jeg kan godt lide de tungere riffs. For mig er det simpelthen det jeg holder af at lave. Måske kan man egentlig sende tankerne tilbage til det første album, men produktionen er bare langt bedre. Det lyder simpelthen bedre. Måske er det nøglen til anden lyd?

Og hvordan var sangskrivningsprocessen så ved dette album?

Jeg har mit eget studie nede i byen, hvor jeg sidder og prøver ting af. Det her var faktisk første gang hvor vi havde alle sangene klar inden vi begyndte at indspille. Eller i hvert fald det meste. Måske der lige manglede et par guitarsoloer og et par riffs. Men alle sangenes strukturer var klar.

Vi gik så i øvelokalet med Bob Rock og han præ-indspillede så de idéer vi havde på det tidspunkt. Vi skrev i ca 2 mdr. og så tog vi i et studie og indspillede trommer. Det var første gang vi indspillede alle trommespor på én gang. Og så indspillede vi guitar og bas i mit studie efterfølgende og så tog vi til Vancouver og indspillede vokalen.

På alle de tidligere albums har vi været i studie og indspille samtidig med at vi skrev numrene. Denne gang var det anderledes.

Som du selv har sagt har I haft Bob Rock (Metallica og Motley Crue producer) som producer på dette album. Har han kunne bringe nye idéer på bordet hos Black Veil Brides?

Ja helt klart. Jeg vil næsten sige at 98 % af det han kom med er noget vi har brugt på en eller anden måde. Selv små ting som “hey, brug den intro i “Faithless” ” .  Det var ham der foreslog os at lave introen som den rent faktisk blev på albummet.

Ja “Faithless” er sgu også et fedt nummer (hør det i bunden af interviewet)

Ja for helvede. Det er virkelig også min favorit på albummet. Arrangementet i den sang var egentlig lavet færdig, men Bob Rock ændrede introen til det bedre og afslutningen, hvor vi breaker den ned, var også hans idé.
Det var små idéer som ændrede en stor del af helheden. På den fede måde!

Det må man sige. Og så har I valgt at lade det være et selvbetitlet album dennegang. Hvorfor?

Andy kom med idéer til et par albumtitler. Jeg kan sgu’ ikke lige huske dem alle her. ha ha. Men at lade det være et selvbetitlet album denne gang passede bare godt på dette album også med den tilstand bandet er i nu, hvor vi alle har det super godt sammen og det kører. Så hvorfor ikke bare kalde det Black Veil Brides? Det var meget “straight to the bone” præcis som vi ønsker det musikken på dette album.

I kølvandet på albummet er I naturligvis også på tour nu. Hvordan har touren været indtilvidere? 

Det har sgu været fedt. Vi har været på landevejen nonstop siden udgivelsen. Vi havde en lille pause i januar. Men efter albummet udkom i oktober har vi været igang lige siden. Vi har en lille pause igen efter vi om 3 jobs har afsluttet central Europa. Så hedder den Rusland Og Sydamerika.

Jeg har hørt fra tidligere bands jeg har snakket med, at Sydamerikanske fans skulle være ret vilde.

Ja! Vi har været der en enkelt gang før. Tilbage i 2011 og det var godt nok vildt. Der er gået et par år siden sidst så nu bliver det forhåbentlig endnu vildere.

Kan I huske noget fra jeres sidste koncert i Danmark?

Jeg tror faktisk at sidste gang vi var i Danmark blev koncerten aflyst. Der var desværre en række shows der blev aflyst, men vi tog I jeres forlystelsespark i indre København istedet. Hvad pokker er det nu den hedder?

Tivoli?

Ja, ja, ja lige præcis! Jinxx (andenguitarist) og jeg tog derhen og prøvede alt hvad vi kunne, nu hvor vi havde dagen fri. Så lidt godt kom der da ud af det. Ha, ha.

Det må man sige. Tak for snakken og godt show i aften!

Tak man!