Lørdag d. 28 marts var det igen blevet tid til at besøge 1000Fryd i Aalborg, blot 2 dage efter sidste besøg. Denne gang stod aftenen på Indisciplinarian label night, hvilket med andre ord betød at den stod på Fossils, Piss Vortex & Anti Ritual. Rent musikalsk tre forskellige bands,  men hvor det alligevel giver mening at de skal spille samme show.

 

Koncerten er anmeldt af gæsteanmelder Martin Horn Pedersen


Anti Ritual

 

Anti Ritual. 1000Fryd

Anti Ritual. 1000Fryd

Bandet som stod over for den svære opgave, at skulle kickstarte de blot omkring 25 mennesker som havde fundet vej til starten, var Anti Ritual. At der et andet sted i byen var Way Up North Festival gjorde det ikke ligefrem lettere at trække folk til 100oFryd.

Bandet virkede dog til at gå frisk til opgaven og gav den fuld smæk fra starten. Forsangeren indtog gulvet og forsøgte på den måde at skabe mere liv i og omkring sit publikum. Det kom der bestemt også undervejs og folk kom da også tættere på scenen.

Langt de fleste af numrene blev spillet i et meget højt tempo og selv om de blev spillet godt, så var det som om, at den ellers så spændende blanding af genrer, som man ser hos Anti Ritual på plade med både hardcore, sludge og blackmetal ikke helt står som skarpt live. Ikke at det blev virkelig dårligt af den grund, men det var heller ikke helt så godt som det kunne have været.

En forklaring kan måske også være den utrolig høje lyde kombineret med de meget hurtige numre, der bare ikke virkede så godt sammen denne aften. For da tempoet blev sat ned i en stor del af ”A New Discourse on Enlightenment” kom lydbillet meget mere til sin ret og som det er kendt fra pladen. Alt i alt fik Anti Ritual dog givet os en god start på aftenen.

6-penta  

 

 
Piss Vortex

 

Piss Vortex. 1000Fryd

Piss Vortex. 1000Fryd

Aftenens andet band var Piss Vortex og heldigvis var vi blev lidt flere blandt publikum. Bandet gav den ligeledes mere gas end Anti Ritual. Der blev smadret igennem fra da start af og for undertegnede stod det hurtigt klart, at det er meget svært at beskrive hvad Piss Vortex egentligt spiller, da de virker meget unikke og som et bandet, der spiller lige det de har lyst til uden at føle sig bundet af genre.

Selvom udgangspunktet må siges at være grindcore, så får man langt mere end bare det med Piss Vortex. Nogle få fællestræk var der dog i den meget upolerede og kraftfulde sound med massere af energi.
Den meget høje lyd(ja det er mærkeligt at brokke sig over høj lyd) virkede dog igen til at ”spise” noget af mixet i lydbilledet, til lettere irritation.
Det stoppede dog ikke publikum i at få headbanget solidt med. Bandet formåede også at holde koncerten spændende og varieret hele vejen, da deres musik som sagt ikke lader sig begrænse.
De får på den måde også vist deres store evner og der er ingen tvivl om, at Piss Vortex har et stort potentiale, som de er godt i gang med at udleve og det bliver spændende at se dem igen til sommer på Roskilde Festival, hvilket klart kan anbefales til folk på Roskilde at høre!

Så efter aftenens andet band og også aftenens største omgang smadder, i ordets mest positive betydning, var stemningen høj blandt publikum som var klar til den sidste fest.

7-penta  

 

 
Fossils

 

Fossils. 1000Fryd

Fossils. 1000Fryd

Aftenens sidste navn var duoen i Fossils, som også må ses som aftenens hovednavn.
Om ikke andet så for publikum, da det var den koncert med klart flest folk på gulvet og med godt liv blandt publikum.

Med blot et trommesæt og en bas beviser de at drum & bass kan være noget helt andet end den dansevenlige musik det ofte er.
Her fik vi nemlig leveret en skøn blanding af musik hvor inspirationen er hentet i metal, punk og rock i deres forskellige former.
Alligevel formår de at levere det som det mest naturlige i verden.

Vokalen fylder ofte meget for mig når jeg hører musik. Ikke altid i forhold til hvad der bliver sunget, men det sammenspil det giver numrene. Overraskende nok savnede jeg det ikke under Fossils koncert. Numrene var så velspillet og godt sammensat, at man bare fik lyst til at headbange og danse på én og samme tid!

Bandet der har rødder i Aalborg virkede til at nyde at være hjemme og der blev også plads til lidt hyggesnak med publikum mellem numrene, inden de uden problemer igen trak os tilbage i deres univers.

Til aftenens sidste nummer fik de selskab på scenen af medlemmer fra de andre bands og en del publikummer blev hevet op og der blev sunget med. Dog ikke med ord, men med en lyd, jeg skal ikke gøre mig alt for klog på hvad handlede om, men det skabte en hyggelig slutning på en god og velspillet koncert, der viste hvor meget lyd man kan få ud af så relativt lidt.

Det er, ligesom med Piss Vortex, også muligt at se Fossils på Roskilde til sommer, hvor undertegnede glæder sig til se dem indtage en stor scene og få folk til at gå amok.

8-penta