a0018612964_2Med mørke og dybe tekster der stiller spørgsmål til selve livet, er vores andet The New Shit navn for 2015 klar til for alvor at komme ud over rampen! 

Danmark er klar til et band som Grusom og på trods af det dansk klingende navn er Grusom ikke et band der synger på dansk.

Old school hard rock, stoner og syrerock er Grusom’s brandvame cocktail på deres selvproducerede DIY demo.
Men Grusom er mere end bare hard rock i traditionel forstand. Der er langt mere dybde og store følelser i spil i bandets musik. Man fornemmer f.eks tydeligt angsten og en rendyrket nerve i Nicolaj Hoffmann’s suveræne vokalpræstation på det smukke nummer “Gruesome” .

Demoen fra slutningen af 2014 som bandet fra Svendborg har frigivet på deres bandcamp består af i alt 3 selvproducerede skærringer, der alle tre henter inspiration i den tidlige 70’er rock. Med bandets brug af hammondorgel og bluesede riffs kalder det f.ek.s på tidlig Deep Purple.
Men også nyere bands i stil med Ghost, Graveyard og Blues Pills og netop pga. af disse bands fremgang i retrorock bølgen er timingen for et band som Grusom helt perfekt. Scenen er klar til Grusom og Grusom har vist med denne demo, at de har de numre der skal til for at kunne slå sit navn fast i Danmark og måske også udlandet, der med flere anmeldelser på diverse udenlandske blogs har fået megen positiv omtale for demoen.

Med mørk lyrik, skaber bandet et upoleret og ærligt lydunivers, hvor livet og døden udforskes igennem fortællinger og dystre synsvinkler.
Det jeg hæfter mig særligt ved hos Grusom er bandets sans for at skrive hamrende stærke melodier. Noget der er ganske sjældent på den danske metal og rockscene. Hør f.eks bare hvordan de i “Evil” har skrevet et melodisk omkvæd, der sætter sig og hjemsøger dig (tro mig!) når du allerede efter blot én gang har hørt Nicolaj Hoffmann råbe “I am evil”.

GRUSOM_PRESSPHOTO_HILLS_MEDIUMDer er en ægthed og ærlighed i Grusom’s musik der rammer mig som lytter. Demoen er det perfekte bevis på hvor langt man kan komme med de gode sange fremfor den fejlfrie og overrumplende produktion. Mere behøves der faktisk ikke. Og jeg glæder mig allerede til at Grusom kommer med endnu flere udspil. Der skulle gerne være et fuldt album klar til maj!

Vi glæder os til at kunne præsentere Grusom til vores live line up til The New Shit Showcase Part III i Pumpehuset d 9/1 2016, sammen med de tidligere offentliggjorte The Hyle. Med disse første to navne til showcasen vil Pumpehuset blive indhyllet i mørke og melankoli som aldrig før!

Men er du frisk på at opleve Grusom inden showcasen, så giver de koncert på Råhuset i København d 7 marts!

Grusom’s Facebook 
Grusom’s bandcamp