I sidste uge så vi tilbage. Nu kommer vi derimod til det rigtig sjove. Nu skal vi se frem! Frem mod 2015!

Weiss kommer her med sit bud på en lille håndfuld udgivelser som han ser frem til i 2015!

 

Ensiferum artworkEnsiferum – “One Man Army”

Der er ingen tvivl om at den kommende udgivelse med Ensiferum er en af de udgivelser jeg ser rigtig meget frem til i 2015. “One Man Army” er titlen og det bliver spændende om bandet fra Finland fortsat vælger at holde bremsen en anelse nede, som det var tilfæde på Unsung Heroes. En udgivelser der måske ikke viste bandet med deres vanlige hurtighed, men som derimod havde de stærke melodiske hooks.  Om bandet vender tilbage til de hurtigere skærringer som vi fik på From Affar og Iron bliver spændende at høre. Husk at Ensiferum rammer Vega d 30 marts!

Ensiferum – “One Man Army”  udgivet d 24/2 2015

 

Negura BungetNegură Bunget – “TĂU”

Atmosfærisk black metal fra Rumænien. Dét her band kan skrive atmosfærisk musik så skovene i transsylvanien kommer til at stå nøgne tilsidst. Og det er netop hjemmet i Transsylvanien der står for skud i denne albumtriologi der venter hos Negura Bunget. Den første del af triologien, “TAU”, omhandler den transsylvanske natur og udgives i begyndelsen af 2015. Er du til smuk og atmosfærisk musik hvor uhyggen er i højsæde, så er den kommende udgivelse med Negura Bunget et absolut must for 2015. Bandet kommer i øvrigt til Odense d 29 april. Det er en oplevelse du ikke vil gå glip af!

Negura Bunget – “TĂU” udgives d 26/2 2015

 

NightwishNightwish – “Endless Forms Most Beautiful”

Fans af Nightwish jublede da det blev annonceret af Floor Jansen blev en fast del af Nightwish. Og Forståeligt. For Floor har måske en af de stærkeste kvindelige clean vokaler overhoved på metalscenen. Denne vokal og med Tuomas Holopainen sans for sangskrivning lover godt for den kommende udgivelse med Nightwish, der også har fået fløjtespiller Troy Donockley med som en fast del bandet.

Nightwish – “Endless Forms Most Beautiful” udgives 27/3 2015

 

 

In Times

Enslaved – “In Times”

Jeg var og er stadig en decideret sucker for Enslaved’s seneste udspil RIITIIR. Smukke klangflader og harmonier sat solidt op imod Enslaved’s klassiske aggressive elementer. Og med et nummer som “Roots Of The Mountain” viste Enslaved vejen med RIITIIR. Sådan skal progressivt black/vikinge metal leveres. På det kommende udspil “In Times ” venter der næsten 60 min. fordelt på “kun” 6 numre. Jeg forventer et mastodontisk udspil, der forhåbentlig kan ramme samme nerve som på RIITIIR. Om vi når helt derop bliver spændende. Men det kan meget vel blive en af det nye års flotteste udspil.

Enslaved – “In Times” udgives d 6/3 2015

 

ScorpionsThe Scorpions – “Return To Forever”

Good ol’ Scorpions. Jeg troede egentlig at de var døde og borte efter deres seneste udspil “Sting In The Tail.” En egentlig ganske udemærket udgivelse fra tyskerne, der ellers havde udtalt at dette blev deres absolut sidste bedrift i karrieren. Det skulle så vise sig at være løgn. For når The Scorpions i 2015 vender tilbage med “Return To Forever” vil dette markere deres 50 års jubilæum. Imponerende nok. Og ikke nok med udgivelsen vil bandet spille på de største af sommerens rock- og metalfestivaler. Mon der kunne komme en dansk dato? Det vil tiden vise.  Og om albummet holder vil tiden også vise.

The Scorpions – “Return To Forever” udgives d 20/2 2015

 

Blind Guardian Standard ArtworkBlind Guardian – “Beyond The Red Mirror”

Når et af Tysklands bedste power metal bands  (dét bedste, hvis du spørg Alexander) udgiver nyt er forventningerne naturligvis høje. Jeg forventer musik med kæmpemæssige armbevægelser, et storslået fantasy univers og metal, der både på én gang er melodisk, storslået, progressivt og voldsomt. Om “Beyond The Red Mirror” ender som en ny Blind Guardian klassiker må tiden vise, når albummet rammer gaden som en af de første i slutningen af januar 2015.

Blind Guardian – “Beyond The Red Mirror” 30/1 2015

 

Hvad andet er der at sige end at 2015 bliver et godt år!