While Heaven WeptWhile Heaven Wept er der sikkert alt for mange af jer der ikke kender. Og hvor nogle sikkert ikke vil synes om bekendskabet alligevel, er der helt sikkert andre der vil! 

For er du til den progressive, symfoniske og melodiske ende af metalspektret vil du helt sikkert nyde at stifte bekendskab med dette, ja faktisk, ældre amerikanske episke prog metalband While Heaven Wept!

Bandet er snart ude med deres måske største og mest ambitiøse udgivelse til dato. “Suspended At Aphelion” er en kolos af ja – episke – dimensioner. Stor lyd, gigantiske klangflader, og melodier der svøber sig om din hjerne og ej vil forlade igen.

Udgivelsen består af i alt 11 numre. Men med dette progressive værk, som jeg vil kalde det, ønsker bandet at man som lytter hører i sin fulde længde fra start til slut. De i alt 39 minutter albummet tager at komme igennem, skal nemlig ses som ét langt nummer, med én samlet fortælling og musikalsk rejse, der hele tiden ændre retning i stemning og intensitet. Det vil sige, at der er ingen pauser og de i alt 11 numre kører altså ud i ét, hvis man ikke skifter i mellem dem.

Det begynder med en stille symfoni, der dog sagtens kunne være forkortet, i introen “Introspectus”, inden det for alvor bryder løs med de helt store armbevægelser på “Icarus and I” . Rain Irving’s vokal, der i øvrigt minder voldsomt meget om Matthew Bellamy fra Muse, gør sig rigtig godt sammen med bandets store, store lyd.

Igennem de i alt 11 numre bliver vi ført igennem et arsenal af stemningsskifte. Fra den førnævnte bombastiske “Icarus and I” til klaverballaden “Heartburst”, for så at køre den helt op i tempo igen på den instrumentale “Indiffirence Turned Paralysis” , hvor skæv polyrytmik, og massive riffs tonser derud af. Det her er fed, fed prog!

Dette album har simpelthen alt hvad Threshold ikke magtede på deres seneste. Overraskelsesmomentet, de stærke melodier, en flot produktion og sansen for at skrive interessante numre, som altså kan være lidt af en udfordring i den progressive metal.

OPSUMMERING:
Hvis du i forvejen er til den progressive, symfoniske og melodiske metal vil du helt sikkert finde kæmpe glæde ved While Heaven Wept’s “Suspended At Aphelion”. Lyt albummet igennem i sin helhed fra start til slut. Det får du som lytter mest ud af, da dette er et album der oser af stemnings- og rytmeskifte. Det er flot sat sammen og er i sin helhed utrolig gennemført. De store armbevægelser stiller sig i kø.

FOR FANS AF:
Threshold, Wintersun, Devin Townsend Project og … Muse?

LYT SPECIELT TIL:
“Icarus and I” , ” Ardor” , “Indiffirence Turned Paralysis” , ” Souls In Permafrost”

LINKS TIL BANDET:
Facebook-side

While Heaven Wept – Suspended At Aphelion udgives via Nuclear Blast d 24 Oktober