Næsten præcis et år efter at Finntroll sidst lagde vejen forbi Århus, var de atter tilbage. Det var igen på Voxhall – men denne gang var det en særlig anledning, nemlig for at fejre 10år for albummet ”Nattfödd”. Det har de valgt at fejre med en europatour, hvor de har taget deres landsmænd Profane Omen og vores egne Hatesphere med. Og hånden på hjertet… der er vel ikke nogen bedre måde at fejre et album på, end ved at tage ud og spille hele albummet live?

 

Koncerten er gæsteanmeldt af Martin Horn Pedersen. 

 

Profane Omen

Profane Omen. Voxhall. Photo: Steffen Jørgensen

Profane Omen. Voxhall. Photo: Steffen Jørgensen

Finske Profane Omen var aftens første act. Og selvom de er et meget ukendt navn i Danmark, var det alligevel et fornuftigt antal mennesker, der havde fundet vej til scenen for at se, hvad det her nu var. Og som hørt før, er lyden desværre sjældent perfekt fra start. Vokalen var meget lav, som dog blev bedre undervejs. I øvrigt var det Profane Omens første koncert i Danmark.

Her til aften havde bandet valgt at tage os på en tour de force rundt i alle deres albums. Desværre viste det sig, at numrene fra de tidligere albums ikke var af speciel høj kvalitet. Men publikum reagerede dog pænt på frontmandens befalinger, hvilket gav betydeligt liv til koncerten!

Det var dog tydligt at musikken kun rigtig virkede de gang vi fik numre fra det nye album ”Reset”. Et ganske godt album, hvor de har valgt at gå i en mere rendyrket melo død’s retning. Og dermed ikke forsøge sig med at blande forskellige rock n roll aspekter ind.

Den helt store succes blev det ikke, men der kom da gang i folk og jeg vil da gerne anbefale at man give “Reset” et lyt.

5-penta

 

 

 

Hatesphere:

Hatesphere. Voxhall. Photo: Steffen Jørgensen

Hatesphere. Voxhall. Photo: Steffen Jørgensen

Derefter stod den på Danmark og Århus’ (engang) helt egne Hatesphere, der stod klar til at spille en omgang thrashet death metal.

På dette tidspunkt var der nu dukket lidt flere folk op, og koncerten startede meget fint ud med titelnummeret fra det seneste album “Murderlust” – og så var vi ellers i gang! Det stod hurtig klart, at vi som altid – fristes jeg til at sige – skulle være vidne til et velspillende band, der leverede en satans god energi… og så var der samtidig også kommet helt styr på lyden.

Efter små 10 minutter fik vi aftenens første moshpit til nummeret “Floating”. Vi fik også lov at høre “Pandoras Hell”, som bandet netop har udsendt en video til. Og der opfordres absolut til at tjekke den ud.

Den største overraskelse i settet kom dog kort efter, da introen til Roxette nummeret ”Fading like a flower” kom ud af højtalerne, imens forsanger Esse erklærede sin kærlighed til netop denne sang – smukt! Derefter ”Hate”! Publikum var generelt glade for at moshe undervejs og for at toppe det hele, blev der på bandets opfordring til deres sidste nummer den aften, ”Sickness”, lavet en dejlig wall of death!

Igen fik Hatesphere vist, at de er evigt stabile, og på denne aften endda med en overraskelse i form af Roxette! Mere af det, tak! Måske ikke mere Roxette, men flere uventede detaljer, for at give lidt ekstra, til det altid velspillede show.

8-penta

 

 

 

Finntroll:

Finntroll, Voxhall, photo: Steffen Jørgensen

Finntroll, Voxhall, photo: Steffen Jørgensen

Så var det tid til aftenens hovednavn. Igen var der kommet flere folk til, men jeg vil dog sige, at der var færre her til aften end for et år siden. Hvordan dét kan være, når de tager på tour med deres vel nok mest populære album, kan man undre sig lidt over. Dog var vi heldigvis nok til, at der kunne laves en fest. Bandet valgte at starte koncerten med ”Nattfödd” så fra første nummer ”Vindfärd/Människopesten” var festen i gang. Der blev moshet, der blev danset, og der blev sunget med.

Det var tydligt, at netop denne fest, var hvad folk var kommet for, lige som det var tydeligt at se at bandet var glade for at være her, og så frem til at spille albummet for os. Aftens største jublebrøl kom få sange efter, da de første toner af “Trollhammaren” lød. Hvis der var nogle som ikke var i gang med at danse eller moshe på det her tidspunkt… ja så kom de i gang nu!

Festen forsatte resten af albummet igennem, ført an af den dansende forsanger “Vreth”, der så ud til at have en lige så stor en fest som publikum. Efter “Grottans Barn” have afsluttet albummet, forlod bandet scenen en kort stund, hvorefter de kom tilbage og tog os på en tur rundt i de andre albums. Bl.a. bandets første plade “Midnattens Widunder”, som i år fylder 15.

Finntroll havde dog til den del valgt numre, hvor keyboardet og folkemusikken fyldte mindre. Det gjorde ikke numrene dårligere som sådan, men festen gik en anelse død og festen var altså hvad folk ønskede. Den kom heldigvis tilbage til sidst i settet, hvor vi også fik en wall of death! Så på den måde fik Finntroll sluttet den muntre aften af i Århus og bevist at “Nattfödd” uden tvivl stadig holder her 10 år efter.

9-penta

 

 

Fotos: Steffen Jørgensen – https://www.flickr.com/photos/jint/