20140731-IllBeDamned-SteffenJoergensen_D3_2996Det danske band I’ll Be Damned er nået til finalen i Karrierekanonen, og derfor har vi sendt u-landskorrespondent Martin Horn Pedersen ud til en snak med bandet om hvem de er og hvorfor de har meldt sig til en konkurrence, der normalt ikke har så hårdtslående navne med… Det gjorde vi i forbindelse med deres koncert på Danmarks Grimmeste Festival, en festival i Brabrand i udkanten af Aarhus med plads til 5000 deltagere + frivillige & bands, som i år blev afholdt for 11 gang. Lineuppet bød på bl.a. Skambankt, Baby in Vain og naturligvis I´ll be Damned. Vi talte med forsangeren Stig Gamborg samt de to guitarister Kristian Sloth & Boris Tandrup.

Hvem er I’ll Be Damned og hvornår begyndte I at spille musik sammen som band?

Bandet er startet i 2010, men med den her opstilling i ca. 2½år. Det startede kirkeklokkerne, ved at Boris flyttede ind i et kollektiv ved klosterkirken i Århus. Den larmede, også bliver man bitter, først på klokkerne, også på kirken også var man i forvejen lidt bitter på kirken også kørte det hele jo op. Så måtte Boris lave et band. Kristian flyttede ind i kollektivet kort efter også gik det der fra. Vi kan godt lide at være det her rock band der har fået foden inden for og råber lidt. Rock mod etablissement, men også rock for alle.

20140731-IllBeDamned-SteffenJoergensen_D3_3056Hvorfor meldte i jer til Karrierekanonen?

Vi havde den her fjollede ide om vi ville have vores musik ud alle steder – vi havde det på facebook, reverbnation og hvad man ellers kan være på nettet. Så fandt vi tak rock og karrierekanonen, men vi tænkte ikke så meget over det var en konkurrence, det var mest bare en platform for vores musik. Så fik vi plusligt den her mail også tænkte ”I’ll Be Damned” ;-) så kan vi lige så godt være med hele vejen, råbe af mainstream og være vilde.

Hvad har i fået ud af at være med i Karrierekanonen indtil nu?

Små coachingforløb med div. eksperter og det har været fedt. Det har overrasket os over hvor meget vi har fået ud af det, alt fra scene-coaches til Henrik Marstal fra Ibens til at coache os i sangskrivning. Vi tænkte ”nå nå ja ja vi kommer da”, men han havde fede idéer og holdt os på hvem vi er. Også har vi jo fået en fod ind i branchen man normalt ikke har. Vi har haft et klart udtryk fra starten, men vi vil jo altid gerne være bedre og vildere. Det er sjældent man får den mulighed for at få sparring uden for øvelokalet uden at betale i dyre domme for det, da det er de folk som arbejder med alle de store. At få friske hårde øjne på ens musik og udtryk er super fedt. Uanset hvad genre de kommer fra, vi vil ikke binde os. Det er faktisk fedest hvis ude-fra-blikket kommer på, da man så rykker sig mest, så det har været fedt.

20140731-IllBeDamned-SteffenJoergensen_D3_3043Hvad forventer I at få ud af det fremadrettet, både hvis I vinder på tirsdag og hvis i ikke gør?

Hvis vi vinder så får vi et skræddersyet coachingforløb til os, så mere af det vi har fået, så det bliver super fedt. Og et job på Smukfest næste år, en koncert i tivoli på et tidspunkt, så er meget opmærksomheden der er fed at få og gode kontakter, så vi tager imod.

Hvis vi ikke vinder så har vi Skandinavian som bookingbureau, så det går ikke helt galt. Så kan vi komme fokus på nogle af de andre ting og skabe vores egen vej. Vi har fået super meget fed respons som ikke forsvinder selv hvis vi forsvinder fra karriekanonen, vi er her jo stadig, det er ikke afgørende om vi vinder. Men vi vinder. Det har vi tænkt os.

Tror I at det at I er kommet så langt er et tegn på at den hårde rock måske kan få mere opmærksomheden igen i Danmark og måske mere radio tid?

Hold kæft det håber vi! Det er jo svært at sige, forbi hvis vi nu vinder og måske ikke kommer så meget i radio og den der karrierekanon ting dør ud, hvem ved? Men ja det virker som om der sker og ja det virker som et tegn, ja selvfølgelig tænker vi det. De savner et los i løgene for at sige det lige ud. Nu har det de sidste 10år set lidt tamt ud hvis du spørger os. Der er jo en masse i Danmark der høre den hårde rock, men de er måske svære at nå ud til da de ikke er vant til at der bliver kredset for deres smag i radioen, men det er det vi skal ændre på. Der kommer jo en helt buket af nye danske hård rockbands som Förtress & Black Book Lodge. Det er som om det spirer i undergrunden af rockmetal, vi ser hvert fald ligesindet, så der må ske noget. Time for a chance.

20140731-IllBeDamned-SteffenJoergensen_D3_3178Hvad er planerne ellers for I’ll Be Damned? Er der noget nyt materiale på vej fra jer?

Vi har taget de først skridt til at indspille en debutplade, vi har materialet klart og det har vi haft længe. Så nu mangler vi lige få helt styr på de sidste detaljer. Også har karrierekanonen jo taget en del tid. Så vi håber debutplade til foråret, det satser vi alt på. Det virker også realistisk. Så vi kan spille Roskilde næste år, kan i fatte det ;)

 

Derefter stod den på koncert med bandet på Bonzai scenen, som er den lille af de to scener på Den Grimmeste Festival, men den blev på alle måder spillet helt op. Bandet udviste god energi og en stor spillelyst. Faktisk var de så glade for at være der at forsangeren ikke kunne holde sig på scenen, men også besøge skater-rampen som står nær scenen. Så lige så stor energi er i I’ll Be Damneds hard rock lige så stor er den blandt bandet. Så der kan her fra kun komme en stor opfordring om at støtte dem når Karrierkanonen afgøres på Smukfest 2014 tirsdag kl. 19, hvis man er at finde der. Ellers fang dem når muligheden byder sig også vil jeg personligt glæde mig til at høre deres debutalbum næste år!

Fotos: Steffen Jørgensen – https://www.flickr.com/photos/jint/