AlestormAlestorm er tilbage, men piratfesten topper aldrig rigtig helt på “Sunset On The Golden Age”. 

Alestorm er et af de få bands der har taget en anden vinkel på folkemetalgenren og gjort den til sin egen. En vinkel der hverken har med vikinger, naturen, eller religion at gøre. Temaet er som altid pirat, druk og fest og det er bestemt ingen undtagelse på deres nyeste udspil “Sunset On The Golden Age”. Spørgsmålet er blot om det efterhånden ikke spænder ben for dem selv?

Fra starten går, med den noget så klassiske titel “Walk The Plank”, er det her klassisk Alestorm i både lyd, lyrik og stemning. Store armbevægelser, pumpende dobbelpedaler, et egentlig ret fedt og memorabel riff, der leder op til et klassisk syng-med-omkvæd, er hvad Alestorm kaster lytteren ud i i første nummer. Ohøj! Det tegner sgu’ egentlig ret godt for resten af albummet.

Men så virker det som om Alestorm allerede ved andet nummer langsomt begynder at tabe pusten. “Drink” kunne egentlig godt gå hen og blive et sikkert livehit, pga af sin lette lyrik “We are here to drink your beer and steal your rum.” Hvad kan man sige? Det er klassisk Alestorm. Måske endda for klassisk. For i længden bliver det på plade ganske enkelt for kedeligt. Men festligt er det da, og live burde den blive et hit.

Der er ikke meget nyt under solen for Alestorm på denne plade. Hvert nummer kredser om lige dele midt- og uptempo-numre. Man får hvad man kan forvente af Alestorm og det er måske det, der efterhånden gør det en anelse kedeligt og FOR forudsigeligt.

Albummet rundes af med den, for Alestorms vedkommende, ganske episke skærring, titelnummeret “Sunset On The Golden Age”. Dette er albummets bedste. Her viser Alestorm en noget mere “seriøs” vinkel end sange om druk. Og hvor de rent faktisk formår at bygge et nummer op, der kan holdes interessant i hele 11 minutter.

Fans af bandet vil sikkert blive glad for denne udgivelse. Spørgsmålet er blot om ikke snart dette tema efterhånden er for udvandet til, at Alestorm kan trække de store sejre i hus længere. Det kræver i hvert fald sin pirat og her kæmper Alestorm efterhånden sin kamp.

6-penta

 

Alestorm – Sunset On The Golden Age udgives via Napalm Records