EluveitiEluveitie udgav tidligere på måneden deres seneste skud på folk metal stammen “Origins”. 

Eluveitie har med “Origins” udgivet en skive, der måske ikke ligefrem rykker grænser for folk metallen, men i bund og grund er meget standard for genren.

Skiven består af hele 16 numre. Og hånden på hjertet, så er 16 numre simpelthen for meget, når Eluveitie ikke har skrevet dem bedre end de gør her.

Skiven er ellers ganske godt skruet sammen, med vindblæste og oceanfyldte lydeffekter, der binder numrene fint sammen. Man fornemmer den barske natur her, så på det punkt har Eluveitie ramt en stemning, der gør det til en fornøjelse at lytte til. Det klæder og binder musikken smukt sammen og er helt klart det mest positive ved denne udgivelse!

Men som tidligere nævnt, så mangler vi altså de memorable numre her. Folkeinstrumenterne danner grundlaget for musikken, hvor inspirationen fra særligt den irske folkemusik rammer plet og her er Eluveitie altså bare nogle af de bedste indenfor genren. Faktisk kunne folkeinstrumenteringen godt have været langt mere fremme i lydbilledet end den egentlig er.

Men hvad er der så galt? Jo, det hele lyder simpelthen for ens. Vi mangler numre der skiller sig ud, og som man husker. Musikalsk kører det i samme rille med midttempo melodød, med elementer hentet fra den moderne metalcore. I front er Chrigel Glanzmann, med sin klassiske råbende growl. Det ender med at blive for meget af det samme.

Dette bliver gudskelov, for en kort bemærkning, brudt midtvejs. Her får vi nemlig den smukke, smukke “Call Of The Mountains”, der med Anna Murphy på vokal nok skal blive et hit for Eluveitie i livesammenhæng! Her gør Eluveitie nemlig det de er bedst til. Skrive stærke melodier, som man husker, og som man får lyst til at synge med på. Tænk “Inis Mona” her! Her får folkeinstrumenterne også deres rette plads i lydbilledet.

Eluveitie sætter en flot, flot stemning på “Origins”, der på det punkt gør det til en dejlig oplevelse at lytte til. Desværre følger musikken ikke trop og det ender med, at blive en halvkedelig musikalsk rejse igennem skove, marker og sneklædte bjerge.

6-penta

 

 

Eluveitie – “Origins” udgives via Nuclear Blast