helhorseDen helt store innovative satsning for dansk metal på Roskilde Festival kæmpede med teknikken, men kom sikkert i målHelhorse vs The Psyke Project. Det svarer lidt til u-båd vs. en kamptank eller en bjørn vs. en haj. Hvordan helvede skal det hænge sammen? Ikke desto mindre var det hvad der stod foran os på Avalon-scenen til dette års Roskilde Festival! Så nu skulle det blive spændende at se og høre hvordan tonstung post-hardcore skulle møde groovet sydstats-rock!

Koncerten kunne dog næsten ikke komme værre fra start end den gjorde. The Psyke Project havde nemlig entreret scenen som de første, og de må vel være for tunge til Avalon, for kort inde i nummeret “Guillotine” lød der et højt brag, og så forsvandt al lyd med undtagelse af baggearet… Virkelig ærgerligt! Der kom dog nogenlunde styr på sagerne igen, men ikke nok til at den ene af Helhorse’s guitarkabinetter også var i uorden, hvilket resulterede i at The Psyke Project så sig nødsaget til at spille længere tid solo på scenen. En virkelig ærgerlig streg i regningen.. Det er jo ikke noget de kan gøre for, men det distraherede stadigvæk unødigt i oplevelsen.

PsykeMen nu skal jeg ikke lyde som lutter dommedag, for jo jo, det gik galt. Sådan kan det jo gå! Men det kom jo selvfølgelig i orden igen!! Så da der kom styr på instrumenterne, og Helhorse gik på scenen til “Fuck Art, Let’s Kill”, så gav hele dette setup endnu mere mening end man kunne forestille sig. Bandet supplerede hinanden på kryds og tværs af vokaler og instrumenter, og bidrog hver især til at gamle kendinge enten fik et twist eller en endnu mere massiv lyd end før. De hoppede frem og tilbage i materiale fra begge bands og sluttede af med en kæmpe finale, til et cover af Rage Against The Machine’s “Tire Me”. Tak for kaffe!

Jeg ville SÅ gerne kunne kvittere med fuldt hus for denne intense oplevelse, men den lidt akavede start gør, at de må nøjes med at være tæt på. Men hold da kæft det her er noget jeg sjældent vil glemme!

8-penta

 

 

Fotos: Henrik Moberg Jessen – https://www.flickr.com/photos/moberg5/