foto(1)Verdens gladeste dødsmetalband, The Black Dahlia Murder, gav folket en tiltrængt metal-fest bestående af fist-pumps og tørre tæsk!

Det er sgu altid en sand fornøjelse at opleve The Black Dahlia Murder live. De har fede sange, de spiller pisse fucking tight og har en energi på scenen som kun få andre besider! De er i den grad the full package! Derfor var det også en befriende oplevelse, da de spillede for et feststemt og energifyldt publikum – til trods for vi ikke var særlig mange og præget af den kedelige søndagstræthed som Roskilde Festival nu engang er berygtet for!

Men The Black Dahlia Murder leverer 110% – det er vidst det tætteste jeg kan sige der beskriver dem, både musikalsk og live. Deres amerikanske tag på den melodiske dødsmetal tager ingen fanger, og er tit og ofte 300km/t derudaf uden hænderne på rattet med hovedet ud af vinduet! Hvilket nok også er en af deres få svagheder… for selvom alle deres numre besidder både tyngde, vildskab, fede riffs og letgenkendelige melodier, så bliver deres musik en aaaaaaanelse ensformigt. Så er man ikke kender af bandet ligesom mig, kan jeg godt forstå at man synes det hele lyder lidt ens…

Men dertil så er det satme også godt at de har frontmand Trevor Strnad til at ruske godt og grundigt op i os! Seriøst, hvordan den mand kan have det energiniveau igennem HELE koncerten er mig et under… En sand fornøjelse! Der blev fistpumpet, hoppet i takt, lavet (KÆMPEMÆSSIGE) circlepits og vist med musklerne på hver og en af hans kommandoer. Og savner man musikalsk overlegenhed, kan man blot lytte og se på trommeslager Alan Cassidy eller guitarist Ryan Knight. Holy shit de kan spille!

Undervejs i sættet fik vi serveret numre som “Necropolis”, “Raped in Hatred by Vines of Thorn”, “Moonlight Equilibrium”, “In Hell is Where She’ll Wait for me” og det praktiskt talt perfekte nummer “I Will Return”. Jeg kunne ikke bede om mere..

The Black Dahlia Murder leverer alt hvad de kunne og ejede, og til trods for en anelse musikalsk monotoni, så er jeg ikke i tvivl om at folk ikke forlod koncerten skuffet. Det var ren og skær fest!

9-penta