Electric Wizard Roskilde

Bandet med æren af at åbne det store bal på Roskilde Festival, blev en makaber oplevelse, med det tunge og stenede doom metal band Electric Wizard.

En sværvægter er velsagtens noget man kan kalde Electric Wizard. Både på deres berømthedsstatus og på tyngden i deres musik. For det er vel ganske få der når deres internationale status samtidig med at kunne lave så lange, syrede og tunge numre! Derfor var det vel også lidt et sats at de blev smidt på som åbningsnavnet på den kæmpemæssige Arena-scene på Roskilde Festival.

Så det var også rigtig fedt at se at der var overraskende mange der havde valgt at bruge deres torsdag aften i selskab med dommedag! Ganske imponerende! Desværre startede lyden til koncerten heller ikke helt uden problemer. Det må være når man har med så nedtunede guitarer at gøre. Det var en sjov blanding af mudret lyd og meget diskant. Der blev dog rettet op undervejs, så det er vel tilforladeligt..

Der var dog flere irritationsmomenter undervejs i koncerten.. Først og fremmest at deres – dog flotte og stemningsfulde – visuals med satanisk softcore porno fra Italien simpelthen fjernede for meget fokus fra bandet.. I det mindste skulle de nok have fjernet intro-teksten på videoerne, så man ikke fristes til at stå og læse dem undervejs.. Og så var opbygningen af setlisten også lidt mærkelig, idet at nogle af de eneste numre de har, hvor der introduceres varierende dynamik (“Black Mass”, “The Chosen Few” og “Funeralopolis”) var placeret i sidste del af settet, hvilket gjorde den lange start til en lidt for tung affære… på den dårlige måde altså…

Men alt i alt og derudover var koncerten med Electric Wizard – og specielt slutningen!! – en glimrende oplevelse, og jeg håber da heller ikke det bliver sidste gang jeg ser dem i Danmark!

6-penta