Wacken 2014Wacken’s program er godt nok ikke skruet sammen til mig i år… Ikke fordi der ikke er rigeligt at se for mit vedkommende, men for hvert navn jeg vil se er der næsten hver gang et navn der spiller samtidig… What to do, what to do.

Nej fanme nej, det er sgu ikke nemt. For selvom Wacken måske ikke har det mest banebrydende, nyskabende og overraskende program hvert år, så er der stadig nok på menuen til at man ikke bør gå sulten i seng. Og derudover så er der jo den fantastiske atmosfære og det stærke danske sammenhold dernede, som man absolut ikke skal kimse af!

 

 

Onsdag

Lolnope, ingenting. Skal måske ned og buh’e af de konkurrerende Metal Battle bands. Alt der gør vores egne chancer (endnu) bedre!

Torsdag

Med undtagelsen af at jeg for alt i verden skal finde på noget konstruktivt at lave imens svenske Hammerfall spiller, så følger jeg faktisk trop med den kære Weiss hele dagen i dag. What has the world come to!?
Den står på færøsk djent hos Earth Divide kl 16:10 og stærk folkemetal fra danske Huldre kl 17:00 (husk nu for helvede at støtte op, vi har fucking gode chancer for at vinde i år!!), begge metal battle vindere. Derefter skal jeg ud og shoppe, spise, drikke, sove og whatever indtil klokken bliver 19:30 og den står på slesk heavy resten af aftenen med porno-glammerne Steel Panther, NWOBHM-legenderne Saxon samt prøjser-kongerne Accept! Skål!

Fredag

Om det indre vækkeur virker efter hensigten må komme på prøve idag. Det taiwanesiske symfoniske black metal band Chthonic spiller nemlig black stage allerede kl 11:00. Bandet gjorde fin figur som support for Satyricon i Amager Bio, så de kan godt tåle at blive set en gang til! Og man kan ikke sige morgen-black uden at sige Endstille. De tyske artilleri-blackere spiller ligeledes Black Stage kl 13.05. Godmorgen!

Herefter er der praktisk talt musik-lagkage resten af festivalen med overlap til den helt store guldmedalje.. kl 15:30 på Black Stage går metalcore-kæmperne Bring Me The Horizon der for alvor tog fusen på mig med deres geniale “Sempiternal” udgivelse. De bliver altså valgt til fordel for Vinnie Paul og De Andre (også kaldet Hellyeah), der ellers også kunne have været et godt groovet indslag. Efter Bring Me The Horizon bliver jeg i de lette core-lag og genser det traditionelle Wacken-kaos når Heaven Shall Burn spiller på True Stage kl 16:45. De leverer altid en vanvittig fest på Wacken! Ses i pitten! Satans også at Excrementory Grindfuckers spiller samtidig. Oh well…

Man kunne godt overtales til at tage hen på Black Stage kl 18:00 hvor Children Of Bodom leverer deres gøglede symfoniske melodød. De udgav den meget overbevisende Halo Of Blood i 2012, så jeg tror ikke at jeg vil fortryde det. Så er der spisepause indtil jeg tager over i det store koncerttelt til Headbanger Stage hvor The Vintage Caravan spiller en fed omgang retro-rock kl 20:45! Så kan alle Motörhead og Carcass fans bare komme an! Derefter skal jeg hurtigt nå at skrive testamente, inden mægtige Slayer for alvor gør det af med os kl 22:30 på True Stage! Er der stadig energi efter dette monstrum, går turen tilbage i det store telt, hvor man liiige kan nå slutningen af doom-mestrene A Pale Horse Named Death der gik på kl 23:30 på W.E.T. Stage. Derefter står den på en smuttur i baren inden  Vreid + Sognametal giver en historietime i black metal med numre fra Ulcus og Windir! Det sker kl 1:40 på W.E.T. Stage!

Lørdag

Den store overlapningsdag. Første dilemma starter allerede kl 12:00 hvor valget mellem Arch Enemy på Black Stage og Prong på Party Stage. Alissa White-Gluz fik mig til at tabe kæben på Copenhell, så det bliver nok den svenske ærkefjende der vinder denne dyst. 14:30 kommer næste dilemma. Skulle man endnu en gang se Behemoth kæmpe en forgæves kamp i solskin, eller skulle man tage chancen med en omgang solid metalcore fra August Burns Red? Min lejr bliver nok ikke glad for mit endelige valg, så sorry Nergal og Co.
Herefter skal jeg på en hurtig løbetur over til Headbanger Stage for at nå de sidste par numre med Decapitated, der gik på kl 15:20. Hvis altså energien og vejret er til det. Herefter bliver Hatebreed valgt fra til fordel for jubilæums-reunion fra norske Emperor kl 17:30 på Black Stage samt gensyn med de gæve vikinger fra Amon Amarth kl 19:30 på True Stage (hvor koncerten med The Ocean kl 18:25 på W.E.T. Stage så desværre går tabt…)

Megadave, øh, sorry Megadeth mener jeg selvfølgelig, skal vise om de endnu kan levere stærke thrash-hits på True Stage kl 20:30! Italensk spaghetti-død fra de hektiske Fleshgod Apocalypse river os rundt kl 22:05 på Headbanger Stage inden tyske Kreator runder min festival af kl 00:15 på Black Stage!

Nu glæder man sig meget!!