Vi havde sendt gæsteanmelder Martin Horn Pedersen til releaseshow, med et at de mest friske skud på potentiale verdensbands inden for dansk metal – nemlig Blood Label!

Lørdag aften havde Blood Label valgt at holde releaseshow på Studenterhuset i Århus for deres nye album Skeletons (som vi tidligere har givet pæne ord med på vejen her https://blastbeast.dk/2014/03/blood-label-skeletons/ ). Aftenen startede med at der var en gratis øl til de første der ankom – og den slags giver altid point i bogen! Derefter var der forpremiere på videoen til  “Snake in the Grass” – den ville jeg naturligvis gerne have skrevet et par ord om… men en video med slanger og min frygt for samme dyr er en dårlig blanding. Så er du også bange for slanger, så hold dig fra den og bare hør musikken.. Men se med HER hvis du tør!

panaceaPanacea

Blood Label havde taget et par opvarmningsbands med, hvor det første var Panacea. De er nogle unge drenge fra Århus, der spiller en solid omgang groovet thrash metal med en meget stærk growlende vokal. Det var tydligt at se at der var fans tilstede, og vi fik allerede i anden sang gang i mosh pitten, og det var generelt et godt live band de fremmødte fik oplevet her til aften. Det var nemt at se på bandet at de nød at stå på scenen og spille, og de gjorde det også ganske fint. Deres stærkeste kort er helt sikkert frontmandens meget kraftfulde vokal, der giver alle numrene den ekstra power. Så der er helt sikkert masse af fremtid i de her gutter! De er også med i denne omgang af WOA Metal Battle, så de er ude og spille sig frem i verden!

6-penta

 

 

 

aphyxionAphyxion

Aftenens næste band var Aphyxion, der vandt føromtalte WOA Metal Battle i Danmark i 2011. Selvom de havde en del mere erfaring, virkede det dog som om publikum havde mere travlt med at drikke øl end at se metal. At deres sæt fremstod ret rodet i starten, gjorde det ikke bedre i forhold til at lokke folk til. Efterhånden som folk kom ind og så showet, virkede til også til bandet fra Ribe fandt sig til rette, og kvaliteten blev i den sidste halvdel af showet løftet kraftig, og numrene gik langt bedre ind hos publikum og vi fik da også lidt mosh at se.
Til sidst kunne bandet fortælle os at deres nye album kommer til september – havde hele sættet været som den sidste halvdel, var det blevet rigtigt godt.

5-penta

 

 

 

bloodlabelBlood Label

Så var det blev tid til den egentlige grund til at folk var kommet – Blood Label!  Hele setuppet omkring bandet viser at de vil det, men det er naturligvis også en flok gutter, der har prøvet det i andre af landets store metal bands før. Bandet virker klar fra første tone, og de har valgt at give deres look et twist med blod. Som forventet, var det Skeletons albummet der var i fokus i aften, men der blev også plads til et par numre af ældre datoer, hvilket virkede til være et godt valg, da det gav showet et godt mix af noget folk kendte godt og nyt og spændende. Ens for alle numre var at de blev leveret med kvalitet og spilleglæde.  Det giver også et show med en vokal der både får råbt, growled og sunget, sange der både er brutale og hårde, men stadig varierede, så det på ingen måde bliver 45minutter af det samme, men derimod 45 minutter hvor vi kommer vidt omkring, uden at den røde tråde forsvinder. Det gør Blood Labels lyd og dermed show, til et af de mere spændene jeg har set fra danske bands i nyere tid. Der er kvalitet i det de leverer, fordi de har erfaringen. Men på samme tid giver de os også noget nyt. Publikum virkede til at have det på samme måde, de virkede hvert fald glade og klar på alt fra nikke med, til at levere aftenens største moshpit! Så tak til Blood Label for en god aften.

8-penta