Serpents LairIskold mørke. Kaos. Elendighed. Had og død. Vores tredje The New Shit navn dyrker det absolutte mørke i menneskets tilværelse. Fra den ukendte, men i den grad mørkeste del af Sjælland, byder vi velkommen til Danmarks helt nye og fremadstormende black metal navn Serpents Lair! 

2 maj offentliggjorde to-mands projektet Serpents Lair deres første demo “Demo MMXIV”.  Og mere ved vi faktisk ikke om dette band.

Vi ved at deres musik er aller helvedes dyster og mørk. Som i VIRKELIG mørk. På grænsen til det direkte desperate. Men stadig med sans for melodien, der gemmer sig bag det tykke kaos af mørke toner og disharmonier.

Tænk gerne iGorgoroth-lignende baner, hvis man endelig skal sammenligne!

De to bandmedlemmer ønsker at holde deres identitet skjult, for på den måde, at kunne lade musikken tale i sin absolut reneste form. Så det eneste lille tegn på bandmedlemerne’s identitet er et billede af to personer i hætter.

Serpents Lair har kun udgivet to numre, men alligevel giver det en klar indikation af, hvad man kan forvente af dette nye black metal band. “Epistemology of Death”, som du kan høre lidt længere oppe er Demo MMXIV længste nummer, på næsten 9 minutter.

Men på trods af nummerets længde bliver det simpelthen aldrig kedeligt. Bandet varierer nemlig deres musik i sådan en grad, at man hele tiden bliver udfordret og fodret med nye lytterindtryk. Der er det direkte kaotiske, hvor disharmonier og dyb growl går hånd i hånd og man for alvor mærker mørket vinde ind på dig. Og så er der de mere episke øjeblikke, hvor det smukke i kaoset, med flotte melodiske passager og desperate råbe og skrig skaber det dystre lydbillede.

Det her er kort og godt køligt og pokkers velspillet black metal og det er nummeret “Labyrinthine Offerings” så sandelig endnu et eksempel på!

Endnu har bandet deres første koncert tilgode. Men der er ingen tvivl om, at med sådan en demo-debut forventer vi os meget af dette band fremover.

Vi glæder os i hvert fald til at kunne præsentere dem d 10 januar 2015 i Pumpehuset. Dét skal nok blive en voldsom oplevelse for alle sanser.