withinDe gotiske symphonic rockere Within Temptation er klar med opfølgeren til The Unforgiving-udgivelsen fra 2011 og det er egentlig på både godt og ondt.

For lad det være sagt med det samme. Hydra når ikke op på siden af The Unforgiving, som jeg mener er en af bandets stærkeste udgivelser nogensinde. På The Unforgiving spillede alt simpelthen bare. Lige fra produktionen, stemningen, og den generelle nøgle til Within Temptations succes: de stærke melodier i sangene!

Hydra kommer med langt hen ad vejen. Men det er alligevel som om inspirationen til at skrive nogle seriøse fuldtræffere af melodier simpelthen mangler på denne udgivelse og istedet er der blevet brugt længere tid på at hive en omgang meget forskellige gæstemusikere ind, som ikke just vinder hver gang. Lige fra tidligere Killswitch Engage-sanger Howard Jones, x-Nightwish vokalist Tarja og til den helt igennem forfærdelige deltagelse af rapperen Xzbit på det ellers udmærkede nummer “And We Run”. Det lyder måske sjovt og modigt på papir at hive en rapper med, men i praksis holder det altså ikke og han formår for alvor at ødelægge et ellers ganske ok nummer, med sin deltagelse.

Sharon den Adel synger som altid rigtig godt og hvor Hydra på nogle punkter skiller sig ud fra forgængeren, er det faktum at bandet har valgt at give lydbilledet en hårdere kant. Musikken er simpelthen hårdere end, man har hørt fra Within Temptations hånd længe. Som det f.eks høres på nummeret “Silver Moonlight”, med trommeslager Mike Coolen dobbelt-pedalarbejde og en væsentligt hårdere kant på guitaren.

Dette synes så, som tidligere nævnt, at komme på bekostning af bandets ellers så glimrende sangskrivning, som jo længere man kommer igennem albummet simpelthen bliver mere og mere kedeligt. Der synes simpelthen at mangle inspiration og de helt store fuldtræffere.

Der er dog en håndfuld numre der skiller sig positivt ud og som nok skal gå hen og blive sikre hits på livefronten. For selvom Within Temptation måske ikke rammer helt plet med alt på Hydra, så er de altså stadig leveringsdygtige i de store flotte sange og det er til at høre på åbneren “Let Us Burn”, “Paradise (What About US)” og på skivens klart bedste “Tell Me Why”. Her formår Within Temptaion nemlig at kombinere det hårdtslående, med de stærke melodier og så er det altså svært for dette band at fejle.

Hydra har klart sine positive sider, men virker som et album, med en smule mangel på inspiration i sangskrivningen.

Forhåbentlig vil de stærke numre fra Hydra, sammen med bandets glimrende bagkatalog sikre os en flot koncert på sommerens Copenhell!

6-penta