Der var dømt heavy fucking metal i bedste undergrunds stil, da Skull Fist og Enforcer spillede op til nakkesmerter på Stengade en tirsdag-aften!

Skull Fist

SkullDe unge canadiere var aftenens første rigtige band jeg havde set frem. Det er bestemt ikke hver dag, at Skull Fist kommer til Danmark. Så selvfølgelig skulle disse drengerøve – for det er Skull Fist fandme – ses!

Bandet med Jackie Slaugter i front er leverings dygtige i hvad nogle kalder speed metal. I bund og grund er det sgu egentlig bare heavy metal. Lige ud af landevejen og uden så meget pis. Tempoet er højt og melodierne knivskarpe.

Stengade var denne aften det perfekte match og man fornemmede straks en undergrunds-stemning, som var det første gang man så Maiden i en storsvende Londonklub tilbage i 1979 (hvem er dog bare havde det!). Det her var nok det tætteste vi kom på den stemning dog.

Glædeligt var det at se, at publikum denne aften var et overvejende ungt et af slagsen. Så kom ikke her og sig at en musikstil som klassisk heavy metal ikke kan trække ungdommen til sig. En ungdom der denne aften havde fundet læderjakken og denimvesten frem!

Skull Fist satte deres ca en time lange koncert igang med “Ride The Beast” fra debutten “Head of The Pack” og efterfølgende gik det slag i slag, med suveræne heavy baskere i højt, højt tempo og et publikum der kvitterede med øksehug, mosh og crowdsurfing i Stengades lille koncertsal.

Jackie Slaugter’s ikoniske lyse vokal er Skull Fists varemærke. Nogle kan ikke fordrage det, mens andre synes det er tæske fedt. Jeg synes sgu det holder og det samme gør bandets sans for de fængende riffs og frem for alt melodier, der selvom bandets dynamik kredser om det høje tempo, aldrig bliver gået på kompromis med.

Desværre druknede Jackie’s vokal alt for ofte i bandets lydmur af guitar, bas og trommer og satte ikke overraskende en lille dæmper på herlighederne, som Skull Fists koncert så sandelig udviklede sig til. Ikke ét tidspunkt i løbet af koncerten blev det en langtrukken affære. Og da bandet sluttede af med “Head Of The Pack” var vores kranier så sandelig blevet godt og grundigt fisted!

9-penta

 

 

Enforcer

EnforcerAftenens reelle hovednavn var Enforcer fra Sverige. De er, ligesom Skull Fist, røget med bølgen af unge bands, med stor kærlighed til start 80’er metallyden. Enforcer er på tour i kølvandet på deres seneste udgivelse Death by Fire, der så sandelig er en plade der dyrker 80’ernes tidlige lyd, med alt fra produktionen, sangskrivningen og dynamikken i musikken.

På Stengade var de aftenens sidste navn ud af 4 bands og havde ikke overraskende fokus på den nye plade. Ligesom hos Skull Fist er det de stærke melodier og de fængende riffs, der klæber sig til nethinden hos dette band. Tempoet er ikke ligeså højt som hos Skull Fist, men mindre kan bestemt også gøre det.

Der blev spillet højt, som i MEGET højt på Stengade denne aften. Igen med det uheldige resultat, at vokalen simpelthen druknede. Det var næsten umuligt i perioder overhovedet at høre Olof Wikstrand’s vokal. Men sveden løb ned af væggene og energien og nerven var i top! Kort sagt var stemningen ligesom den skulle være.

“Death Rides This Night” satte koncerten igang, inden det blev tid til “Mesmerized By Fire” og et af Enforcers bedste “Katana”. Dét bedste nummer denne aften blev dog leveret da den fantastiske “Take Me Out Of The Nightmare” sendte publikum ud i regulær fællessang. Et nummer jeg iøvrigt valgte som år 2013’s bedste i vores års-kåring i december.

Desværre synes intensiteten midtvejs at dale i Enforcers koncert, der dog blev reddet op igen af bandets overraskende coverversion af Venom’s “Countess Bathory”.

Efter lidt over en time takkede Enforcer af og man stod med følelsen af en herlig aften, med en musikstil spillet af unge bands, der burde være mange flere af i Danmark!

TAK for at gøre det muligt Stengade!

8-penta