skull fistDer er ingen tvivl om at canadiske Skull Fist jagter drømmen på deres seneste udspil, den anden fuldlængde i deres karriere, der har fået titlen “Chasing the Dream”. Skull Fist deler vandende og det vil de uden tvivl også gøre med denne udgivelse!

 

Skull Fist er, til de af jer der endnu  ikke er bekendt med dem, efterhånden ved at have opnået kultstatus i undergrunden når snakken falder på klassisk spillet heavy metal, med det uden tvivl grimmeste bandlogo til dato. De unge canadiere, med den evigt skingre vokalist og guitarist  Jackie Slaugther i front, har på trods af grinagtige sangtitler som No Falls Metal, Heavier Than Metal og Ride The Beast, været bannerføre for den nye unge bølge af speed metal/New Wave Of Traditional  Heavy Metal (om man vil) – bands, der rører på sig i undergrunden i øjeblikket, sammen med navne som svenske Enforcer og Cauldron fra Canada.

Udtrykket er midttempo heavy metal, der ofte går op i høj fart, og med skiftevis “galop”-riffs og trommespil og godt med soli. Det er kort sagt som taget ud fra start 80’ernes klassiske metal. Og det er bestemt ingen undtagelse på Chasing The Dream – snare tværtimod. Der er fart over feltet på de i alt 9 numre, som alle er bygget op på skeletter af relativt stærke melodier fra start til slut.

For særligt åbneren Hour To Live er en rigtig heavy basker af de helt fede! En glimrende åbner der viser til perfektion hvad Skull Fist står for som band. Det hurtige, det hårdtslående, men altid med melodien og harmonierne i højsæde! Det er bestemt ikke videre banebrydende, men det er sgu uhyre effektivt.

Produktionen på Chasing The Dream har fået sig en løft i forhold til debutten Head of The Pack, der var enorm tør i lyden. På Chasing The Dream er der blevet gjort en dyd ud af at få lyden så stor som muligt, hvor der særligt er blevet gjort en del ud af lyden på trommerne, med en go gang rumklang.

Skull Fist er uden tvivl et band der vil dele vande og det tror jeg bestemt ikke de har noget imod – tværtimod. Der er ingen tvivl om, at Jackie Slaugthers skingre, ja nærmest barnlige vokal vil skræmme en del væk. Men jeg er også sikker på, at hvis man er til velspillet heavy metal, med et skud melodi oven i hatten, så er Skull Fist bestemt et band man vil finde glæde hos!

Chasing The Dream er en solid udgivelse, der dog går lidt ned i intensitet mod slutningen. Er du til traditionel 80’er heavy vil jeg dog helt klart anbefale dig at tjekke dette band ud, sammen med førnævnte Enforcer og Cauldron!

8-penta

 

Skull Fist – Chasing the Dream udgives via NoiseArt Records