nightwishSommeren med alle dens festivaler er forbi. Det er blevet vinter, det er koldt og så er det lige op til jul. Det er således blevet sæson for et utal af liveudgivelser oven på sommerens koncerter. Og en af de absolut bedste i rækken af sådanne udgivelser kommer fra finske Nightwish!

Nightwish spillede i sommer på året’s Wackens Open Air. Prime-time lørdag aften og Wacken’s True Metal Stage var pakket til bristepunktet. Nightwish var klar til at afslutte deres lange, lange Imaginaerum World Tour og det blev gjort med et brag!

Nok mest af alt fordi Nightwish nu har fået dén sangerinde der rent faktisk kan synge HELE Nightwish’ bagkatalog. Floor Jansen og Nightwish er simpelthen bare det perfekte match. Og det viser hun igen og igen på denne live-udgivelse, med en stemmepragt der kan give selv hendes mandelige kollegaer baghjul med flere kilometer. Hun er og bliver en af metalscenens største vokalister! Hør selv på de fantastiske live-udgaver af åbneren “Dark Chest of Wonders”, “Nemo” , og så selvfølgelig “EverDream” hvor Floor Jansen viser den sande klasse i de helt lyse toner!

Denne Imaginaerum-tour som Nightwish var på, var et udstyrstykke uden lige. Flot scenografi, med filmsekvenser på storskærme og en masse ild var grundstenene for Nightwish-live anno  2012 og 2013.

Og på denne liveudgivelse kommer vi godt rundt i bandets store bagkatalog. Både de helt gamle skærringer fra tiden med Tarja, men også ligeså meget fra epoken, hvor det var svenske Anette der stod i front. Her er det særligt “Amaranth” der i denne liveudgave rammer plet. Et fantastisk velskrevet nummer!

Alt i alt er dette her den perfekte liveudgivelse. Bandet spiller fantastisk og lyden er perfekt for en liveudgivelse. Her mener jeg, at det er essentielt for en liveudgivelse, at man rent faktisk kan fornemme at det ER live. Derfor er det vigtigt at man kan høre publikum synge med. Det kan man så sandelig på Showtime, Storytime, der samtidig også er rigtig flot på billedsiden.

Så du koncerten på Wacken så glæd dig til at gense showet! Hvis ikke du så dem, så køb den alligevel for det er fandme en fremragende udgivelse det her!

9-penta