HamferVores Aarhus-rapporter Martin Horn Pedersen tog en tur på Escobar for at oplevet det færøske Doom-metal band Hamferð

 

Club Brutal! Ja det var det som den her anmeldelse skulle have handlet om, men da Danmark går i stå grundet lidt vind, så skete det ikke, så ikke noget besøg på Radar(hvor jeg stadig ikke har været endnu), ingen 360 graders scene, ingen Hatesphere og ingen Crematoria. Hvad bruger man så en fredag aften på? Først så det skidt ud, men en sikker ven i nøden når du er i Århus, og gerne vil høre god tråd, er altid Escobar! Sådan blev løsningen også i aften, aftenens sidste navn Hamferð besluttede at frem -det skulle de, og så lavede de en aftale med det dejlige værtshus Escobar om spille der! Så det blev en aften alligevel på METAL, ØL af BEN og god stemning!

Ca. 23.30 stod Hamferð klart på et godt fyldt Escobar, der blev lavet lydprøver og bandet var klædt i deres klassiske jakkesæt, så der blev gået alt in, selvom omstændighederne var ændret. Det første der stod klart var at lyden var overraskende god. Jeg havde frygtet det værste, men ikke her. Naturligvis var den ikke perfekt, men det var godt og det samme var bandet. Vi fik leverede omkring 50 minutters solid velspillede doom. Sidst jeg så Hamferð var til Royal Metal Fest hvor der lige manglede et eller andet, hvilket jeg syntes de har fået med deres nye album. Det gjorde at settet var en smule mere varieret, men uden man forlod sin doom. Derudover imponerede Jón Aldará’s vokal mig virkeligt denne aften. Jeg ved fra pladen at den er god, men ja live denne aften var den med til give det ekstra og løftede Hamferð op næste niveau.

Så kort sagt fik Hamferð leverede et godt sæt og gjorde hvad de kunne inden for de rammer de nu var endt med og hvad der følger med af fulde folk som vil snakke. Så tak til Hamferð og Escobar for alligevel at sikre at fredag blev en dejlig metal aften i Århus.

8-penta