watchers_RGBcoverDet ølglade og festlige danske dødsmetalband Billy Boy In Poison er klar med debuten “Watchers” – en debut der nok ska få folk til at snakke i krogene!

For Billy Boy In Poison er et band jeg er sikker på der er mindst lige så let at hade som det er at elske. Og efter at have hørt “Watchers” er jeg ikke et sekund i tvivl hvilken grøft jeg ligger i.
Men i forhold til haters, så er Billy Boy In Poison nemlig ikke bange for at inkorporere tabu såsom “core”-elementer og pumpende breakdowns. Ting som alle mennesker ikke er lige glade for.. Og ved I hvad?? Fuck jer! For jeg elsker det! Og den løssluppenhed der omgiver bandet samt deres uhøjtidelige (dog ikke useriøs på nogen måde) tilgang til metallen er sgu befriende at lytte til! At det så også er velkomponeret, velspiller, og veludført samtidig med at det er teknisk udfordrende uden at stille alt for store krav til lytteren, gør at det i min bog næsten ikke kunne være bedre!

Især på numrene “The Last Shreds Of Humanity” og “Capture It All”, hvor melodiske elementer også får sit indpas, er uhyre veludført, og er med til at krydre pladens brutale helhed yderligere!
Og lad mig sige det sådan, at hvis dét du kender til Billy Boy In Poison, er førstesinglen “Corrupted Into Slaves” og du ikke er imponeret, så burde det ikke være nok til at holde dig tilbage.. dette er nemlig i min optik pladens svageste nummer. Så KOM IGANG!
Hele bandet får nemlig hver især lov til at shine på hver deres måde. Bas og trommer kører i skallesmækkende rundgang, de to guitarer lires hver især af i god symbiose og vokalen er både brutal, aggressiv og desperat. Alt sammen virkelig veludført!

“Watchers” er med ét gået hen og blevet en knaldgod grund til fortsat at have håb for den danske metalscene. For på dén har Billy Boy In Poison skabt blandingen af gensidige slag i ansigtet og en tequila-brandert uden tømmermænd. Og hvis dét ikke er et kvalitetsstempel, så rend mig. Jeg sætter bare “Watchers” på igen.
9-penta

 

 

“Watchers” bliver udgivet via Target Distribution/Mighty Music