Ryan-Gander-Oh-No-Not-Aga-005Oh ve’ oh rædsel! Midt i alle top-listerne, kommer vi her med bundskraberne. Let the flaming begin!

Vi kan ligeså godt være ærlige! 2013 har udover at have budt på nogle fantastiske oplevelser indenfor metal også budt på nogle regulære katastrofer, skuffelser, elendigheder og deciderede pinligheder. Vi har samlet en række af disse, i forskellige kategorier, under fanen: “Årets største floppere”.

Mange ting kan selvfølgelig nævnes, som ikke er her på listerne – det som er nævnt, er ting der har overrasket os virkelig negativt.. Så fx at Five Finger Death Punch’s seneste plade er rygende omgang æsel-diarré, kommer ikke rigtig som en overraskelse.. – derfor er den ikke nævnt.. ENJOY!

SKUFFENDE KONCERTER

 • Manowar – Store Vega 4/3. (skrevet af Weiss)

No one is above Manowar. Dét var et udsagn vi så sandelig fik bevist, da Manowar uden det mindste held forsøgte at “nedlægge” Store Vega en aften i marts. I følge Manowar selv er vi fans jo åååh så vigtige. Det kan derfor så undre selv samme fans at Manowar ikke giver tilladelse til at vi kan se dem, når nu de vælger at have balkonen lukket. At de så medbringer et gigantisk festival-lydsystem, af så store proportioner, at man ikke kunne se en fløjtende skid af hvad der skete på scenen, som oven i købet ikke kunne spille højere end mit stereoanlæg hjemme i Valby, er jo en decideret katastrofe. For slet ikke at tale om de sikkerhedsvagter der gik rundt inden koncerten og sagde til folk, at de på ingen måde måtte fotografere Joey Demaio’s røv med deres smartphones… puha, man kunne jo blive ved. Denne aften var Manowar langt fra Kings of Metal. Nej lad os hellere sige Kings of Shitness! For det var fandme hvad de gjorde mod deres fans denne aften i Vega!

Læs vores anmeldelse af koncerten (link åbner på ny fane..)

 • In Extremo – Metal Hammer Paradis, Tyskland 15/11 (skrevet af Weiss)

Promillen var i absolut top, da min makker og undertegnede skulle opleve In Extremo på den tyske lukus-festival Metal Hammer Paradise i november. Vi var klar til fest. Noget som vi ved folkmetal-bands plejer at kunne levere. MEN… Det sjask af en tysk-slagger-rock-metal-med-sækkepibespil In Extremo udviste på denne festival var da godt nok noget af det mest ynkelige jeg nogensinde har været vidne til. Når man som band rent faktisk formår at suge promillen ud af kroppen på én så ved man det er skidt. Og skidt det var In Extremo da godt nok. Rendyrket Hansi-rock, som man måske nok er nødt til at være tysker for at kunne elske.

Læs vores anmeldelse af koncerten (link åbner på ny fane..)

 • Soilwork – Wacken, Tyskland (skrevet af Aleg-One)

Skal der nævnes noget, der var en jævnt stor skuffelse over hele linjen, så må det som Soilwork kaldte for en koncert på Wacken ligge rigtig højt på den liste.. INTET fungerede denne dag.. Vejret var alt alt alt alt alt for varmt (38 grader i skyggen..), solen skinnede direkte på scenen, så man næsten ikke kunne se noget, lyden var ekstremt lav – OG ekstremt dårlig – og bandet virkede uengageret og kedelige.. Soilwork fik heldigvis rettet op på oplevelsen i Amager Bio senere på året, men på Wacken fik dig mig til at ærgre mig over jeg ikke lå nede i lejren og jamrede mig i stedet..

Læs vores anmeldelse af koncerten (link åbner på ny fane..)

 • Gerilja – support for Kvelertak, Amager Bio 18/10 (skrevet af Aleg-One)

Prætentiøst hipster-lort udøvet af hvad der lignede komplet talentløse og tonedøve gymnasie-elever. Tæt på at være en af de absolut værste koncertoplevelser jeg har set hele mit liv.. og ja, den overgår også fadæsen med Your Demise som support for Bring Me The Horizon i Amager Bio (som ikke nævnes på grund af.. ja.. det forventede jeg ligesom også ville være ekstremt ringe). At Kvelertak ligesom behøvede at medbringe et band til at få vores humør helt ned og skrabe, inden de bragte festen på scenen, så jeg ikke ligefrem som en nødvendighed denne aften…

Læs vores anmeldelse af koncerten (link åbner på ny fane..)

 • Carpathian Forest, Loppen 19/4 (skrevet af Aleg-One)

Når et af de mest toneangivende norske black metal bands gæster Danmark, så er der god grund til at glæde sig! Denne aften viste sig så at give anledning til det modsatte.. For hold da kæft en omgang tynd, afdanket og falleret black metal vi blev udsat for her! Bandet gad ikke, virkemidlerne var grinagtige og både energi og nerve – som musikken ellers har rigelig af – var fuldstændig forladt.. Nok den koncert jeg havde glædet mig til, som skuffede mest..

Læs vores anmeldelse af koncerten (link åbner på ny fane..)

 

ÆRGERLIGE UDGIVELSER

 • Avenged Sevenfold – Hail To The King (skrevet af Aleg-One)

At Avenged Sevenfold har udgivet en amatøragtig og direkte dårlig vil jeg på ingen måde prøve at påstå her.. Men at den derimod nok derimod hellere burde være klassificeret som værende et coveralbum, med materiale der blev skrottet af Guns N’ Roses og nyere Metallica, kan der være noget om.. Det er sgu trist at se et ellers udemærket hard rock/heavy metal band sigte så meget efter stjernerne, at de fuldkommen glemmer sig selv i processen..

 • Korn – The Paradigm Shift (skrevet af Aleg-One)

Da Brian “Head” Welch blev annonceret til at være vendt hjem til Korn, efter over 10 års fravær, var forventningerne store! Specielt fordi at de plader han selv bidrog til i sin tid, har vist sig at være der hvor Korn virkelig peakede rent musikalsk. Da The Paradigm Shift så udkom, stod ligegyldighederne så meget i kø, at det tog mig over 5 forsøg at høre pladen igennem fra start til slut. Øv for helvede!

 • Newsted – Heavy Metal Music (skrevet af Aleg-One)

Og når vi nu er ved ligegyldighederne.. Så kan jeg sgu ikke komme uden om den selvudnævnte “underdog”, Jason Newsted.. Igen, det er ikke fordi “Heavy Metal Music” er dårlig. Den er bare komplet ligegyldig.. Specielt førstesinglen “Soldierhead”, som der ellers lader til at være god stemning omkring, har et så kedeligt riffs at en stand-in roadie ville synes det var pinligt at lave lydprøve med..

 • Nightwish – Imaginaerum – The Score (skrevet af Weiss)

Jeg er vild med Imaginaerum-udgivelsen, men er det virkelig nødvendigt kære Nightwish at udgive et album, med filmmusikken, der er basseret over det helt samme album? Og som ovenikøbet ikke engang er metal? Det lugter af penge for pengenes skyld.

 • Megadeth – Super Collider

Skal vi tilbage til øv-oplevelser af aller fineste skuffe, så kan man næsten ikke undgå at nævne Megadeth’s “Super Collider”.. Fair nok, er man til en gang sikkert spillet rock n’ roll der ikke tager de største chancer, så er den vel fin nok. Men ok, er man til moderne industrial, så er Morbid Angel’s “Illud Divinum Insanus” vel også en fed plade.. Said no one ever..

FORFÆRDELIGE ALBUMCOVERS

 • Warbringer – IV Empires Collapse (skrevet af Weiss)

[singlepic id=1178 w=150 h=150 float=left]Det kan sgu godt være at imperiet falder på Warbringers fjerde udspil, men det gør bandets sans for det flotte artwork da godt nok også. Farvesammensætning ligner opkast og tegningerne ligner noget fra en rigtig, rigtig dårlig B-tegnefilm. For et band der flere gange har bevist at de mestre det flotte artwork, er der simpelthen ikke andet at sige end: bedre held næste gang Warbringer!

 

 

 

 • Megadeth – Super Collider (skrevet af Weiss)

[singlepic id=1177 w=150 h=150 float=left]Hvad fann’ er nu det for et farvelade-helvede vi er ude i her kære Dave? Originalt, måske? Jovist, men kønt er det sgu godt nok ikke. Også selvom det eftersigende skulle vise en super collider. Da nyheden om navnet på Megadeth’s kommende plade kom ud, var der ellers fan-artwork i omløb, som Dave Mustaine og co. nok hellere burde have investeret deres penge i (se det HER). Det ‘en ommer!

 

 

 

 • Voivod – target earth (skrevet af Aleg-One)

[singlepic id=1179 w=150 h=150 float=left]Ok, at coveret til Voivod’s 13. studiealbum ikke ville være kønt, taler historien rigeligt for.. Så skuffelsen ville nok ikke være så stor igen.. Men at de alligevel kan formå at ramme et nyt lavpunkt i artworkens verden, er sgu alligevel en bedrift i sig selv.. Giv en 13-årig sci-fi nørd 45 min i MS Paint og resultatet kunne nok have været væsentlig bedre…

 

 

 

 • Stratovarius – Nemesis (skrevet af Weiss)

[singlepic id=1176 w=150 h=150 float=left]Øhm, er det her et metal-album eller et virkelig, VIRKELIG dårligt pc-spil? Alt ved dette albumcover er over-the-top og det i sådan en grad, at det vil få et hvert Manowar-cover til at virke – ja – mildest talt harmløs.

 

 

 

 

 • Avenged Sevenfold – Hail To The King (skrevet af Aleg-One)

[singlepic id=1180 w=150 h=150 float=left]Da “Hail to The King” først fik offentliggjort artwork, var det med en bevinget skull-konge med en økse i krig. Og jovist, coveret var nok riiigeligt CGI-præget, og kunne nok trænge til et par filtre for at få det sidste touch.. Men iøjenfaldende var det da.. At de så efter brok fra deres fans, valgte at skifte albumcoveret ud, og erstatte det med det noget så intetsigende slut-resultat er da SLET ikke til at forstå.. Ok, det kan være de satsede på at have et lige så ligegyldigt artwork, som musikken på pladen var..

 

 

 • Turisas – TURISAS2013 (skrevet af Weiss)

[singlepic id=1175 w=150 h=150 float=left] Tænk at man kan lave et cover, der er mindst ligeså underligt/mærkelig som musikken på selve albummet. Men det har Turisas altså formået. Kønt er det altså ikke og beskriver på ingen måde hvilken type af musik man kan forvente på albummet. Det virker kluntet, en smule amatør-agtigt og langt fra særlig metal!

 

 

 

 

 

 

 

KEDELIGE NYHEDSHISTORIER

R.I.P.

 • Dødsfald i metal… (skrevet af Aleg-One)

Endnu et metalår er gået, og det betyder desværre også flere alt for tidligere dødsfald.. Af dem der stod os nærest her på Blastbeast-redaktionen var Deftones’ bassist Chi Cheng, Slayer’s guitarist Jeff Hannemann, HATE’s bassist Sławomir “Mortifer” Kusterka, Eyehategod’s trommeslager Joey LaCaze samt Iron Maiden’s eks-trommeslager Clive Burr.. Hvil i fred (også til dem vi ikke havde med)!

 

 

 

 

 

Steffen Jungersen

 • Steffen Jungersen stopper hos BT (skrevet af Weiss)

Anmelder-guruen. DR Rock himself – mr. Jungersen stoppede på BT. Med hans stop var en æra i dansk anmelderhistorie altså slut. Eller det var den i hvert fald på BT. For selvom vi kommer til at savne en anmelder som Steffen Jungersen, en af de eneste med fokus på den hårde musik, på et større dagblad, så lever hans altid så fantastisk skrevne anmeldelser nu videre på www.steffenjungersen.dk og i hans nye bog “DR. Rock”

 

 

 

 

 

joey-jordison

 • Joey Jordison forlader Slipknot (skrevet af Weiss)

Hold da nu helt kæft. Hvad skete der lige der? Da nyheden tikkede ind om at Joey havde forladt Slipknot var det helt store spørgsmål jo: ville Slipknot fortsætte uden Joey og hvem ville i så fald tage over? Slipknot lever videre og ventes at udgive nyt album i 2014.

Der er ingen tvivl om at Joey i større og større grad har valgt at fokusere på sit nye projekt Scar The Martyr (et projekt jeg i sommer på årets Roskilde Festival fik en snak med bagmanden selv om (læs interviewet her) ) snare end at lave nye numre for Slipknot. Så nu var tiden så kommet til at skille veje.

Trist! Meget trist!

 

 

 

 

 

 

ian-watkins

 • LostProphets-sanger Ian Watkins bliver dømt for pædofili (skrevet af Weiss)

Ja hvad er der så at sige om det her kære Ian Watkins. Vel ikke så meget andet end: Svin, svin og atter svin! Og må du rådne op i de 33 år i fængsel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

As-I-Lay-Dying-Tim-Lambesis-Steroids-604x339

 • Tim Lambesis fra As I Lay Dying fængsles (skrevet af Aleg-One)

Uha, hvis jeg skal nævne et band, som tager metalcore genren, og udøver den med et format som kan være sig selv bekendt, så må det være As I Lay Dying. Fede på plade og virkelig fede live! Så da det kom ud at bandets forsanger og primus motor Tim Lambesis efter sigende skulle have prøvet at hyre en lejemorder til at slå sin eks-kone ihjel, var det sgu lidt øv.. Og nej, det hjælper ikke at dele af hans forsvar går på at “han ikke havde kontrol over hvad han gjorde, fordi at han var på steroider”. Føj.

 

Chariot

 • The Chariot går i opløsning (skrevet af Aleg-One)

Og bliver vi i kedelige nyheder inden for core-genren, så er endnu et af de mest spændende og fedeste live-acts (i metal-og punk verdenen i det hele taget!) uden tvivl The Chariot. Livet i det band må tage hårdt på medlemmerne, hvis det hele tiden skal foregå i det tempo, men ikke desto mindre er det sgu kedeligt når det skal stoppe..