Søndagssmadder i Amager Bio skal man jo aldrig gå glip af. Og denne aftenen fik vi et godt og varieret program med hovednavnet Soilwork, nordmændende i Keep of Kalessin og svenske Deals Death.

Deals Death

foto (1)Deals Death var blevet hevet ind istedet for Sybreed, der måtte aflyse turen. En erstatning der skulle vise sig at være  fremragende. For det første fordi Sybreed og jeg aldrig har været det helt gode match og så fordi Deals Death faktisk gjorde det skide godt denne aften! Lyden var med bandet allerede fra første slag. Tungt, velspillet, højt og massivt melodød, med elementer af både thrash, groove, power metal og mere klassisk heavy metal var hvad Deals Death stod for.

Bandets forsanger ligner til forveksling det Manowar altid har set op til, men aldrig selv har kunnet opnå at få: en massiv kæmpe – et gigantisk muskelbund. Og growle kunne han fandme også.  Der var faktisk ikke ét sekund under Deals Death koncert at jeg kedede mig. Selvom jeg på forhånd ikke kendte til bandet, så formåede de med deres energi, tekniske kunnen og solide – og iøvrigt meget varierede – sange, at imponere. Og så er jeg sikker på, at de med så varieret et udtryk rent musikalsk vil kunne nå rigtig mange fans i fremtiden!

Godt gået

8-penta

 

 

Keep of Kalessin

Så blev det tid til at mørke Norge skulle gøre sin entre på scenen. Keep of Kalessin er blevet reduceret til tre mand, så spændende var det om bandets storslåede og ekstremt episke udtrykIMG_2463[1] ville tage skade af dette live.

Keep of Kalessin har i livesammenhæng fortsat fokus på deres seneste fulde udgivelse Reptilian, hvor vi her til aften fik serveret den fantastiske “Awaking”, “Judgement” samt “Dragon Iconography” i træk. Sådan skal en koncert sparkes igang!

At opleve Keep of Kalessin live er efter min opfattelse en opvisning i hvordan man med enormt dygtighed, sans for kaos, sans for melodi og sans for storslåethed kan ramme sit publikum på en så overbevisende facon, at selv samme publikum taber pusten! Og det er ment positivt.

Det er imponerende at opleve hvordan guitarist/sanger/sangskriver Obsidian C både kan mestre det tekniske guitarspil samtidig med at skulle growle/synge samtidig. Det er dog intet i forhold til det mesterlige trommespil af trommeslager Vyl. Sådan skal det simpelthen gøres!

Selvom Keep of Kalessin’s musik er stortslået, som i – MEGET – storslået, så holder bandmedlemmerne stadig begge ben på jorden og er nærværende og udadvendte til deres publikum, der dog denne aften ikke var det største, desværre.

Ikke desto mindre leverede Keep of Kalessin en, for kort, men forrygende koncert, som hovednavnet nu skulle forsøge at leve op til!

9-penta

 

 

Soilwork 

IMG_2471[1]Efter en jammerlig koncert på Wacken i sommers var det tid til at Soilworks melodød ramte hovedstaden igen. Og oven på sommerens koncert på Wacken så var forventningerne selv sagt heller ikke de største denne aften.

Men det stod dog hurtig klart, at bandet ville det her til aften! Der var god energi på fra start og Bjørn ”Speed” Strid henvente sig igen og igen til sit publikum, som en mand der var glad for at stå lige netop der hvor han stod!

Koncerten blev sparket igang med “This Momentary Bliss”. Desværre var lyden i Amager Bio var ikke ligefrem den bedste til at starte med, men det blev dog bedre. Herefter fik vi “Like The Average Stalker” serveret efterfulgt af “Overload”. Der var på ingen måde fyldt i Amager Bio denne aften, men det virkede ikke til at påvirke Soilwork – sådan da.

For med de koncerter jeg efterhånden har set med Soilwork står det ganske klart, at bandet er utrolig afhængige af deres publikum for at deres koncerter ikke bliver en ørkenvandring.  Er publikum med, så synes det at smitte af på bandet,der med Bjørn i front giver den lidt ekstra gas. Men er publikum derimod ikke helt op at ringe, så kan det godt blive en lang koncert. Denne aften i Amager Bio var det lidt af en mikstur af begge scenarier. For midtvejs i koncerten synes der at spores en anelelse træthed blandt publikum og Soilwork, der halvejs trådte dødevande. Det blev simpelthen kedeligt. Det betød at der blev tyndet en anelse ud blandt den i forvejen sparsomme mængde blandt publikum.

Vi skulle faktisk først henimod slutningen før stemningen foralvor kom op igen, med “Stabbing The Drama” som aftenens punktum.

Soilwork imponerede mig stadigvæk ikke. Det formåede Deals Death og Keep of Kalessin derimod at gøre!

7-penta